Гудурићев опроштај: Посебно хвала Жељку, за све!

Српски бек обратио се свом досадашњем клубу и емотивно изразио захвалност. Прочитајте. . .

Кошарка 02.08.2019 | 11:29
Гудурићев опроштај: Посебно хвала Жељку, за све!
Помало изненадно, Марко Гудурић (24) остварио је овог лета један од својих највећих снова - отишао је у НБА лигу.

После две године у Фенербахчеу, српски шутер растао се са турским великаном и у среду увече званично потписао за свој нови тим, Мемфис Гризлисе.

Иако је био уговором још везан за Фенер, из Америке је стигла понуда коју су у Истанбулу прихватили и тако је завршена турска епизода српског интернационалца, започета у лето 2017.

У минулој сезони, Гудурић је имао веома добар учинак у Евролиги, као и поверење Жељка Обрадовића и штета је што "Жоцов" тим на Фајнал-фору није успео да заокружи урађено до плеј-офа, пре свега због објективних разлога и низа повреда важних играча. 

Сада је време за нову "Гудурину" епизоду - у Америци.

У четвртак, након потписа уговора са "Гризлијима", он се обратио Фенербахчеу и његовим навијачима и поруком на Инстаграму посебно нагласио колико је захвалан Жељку Обрадовићу, најтрофејнијем европском стручњаку, од кога је учио у претходна 24 месеца.

Поруку новог бека Мемфиса преносимо у целости.

"За моју Фенербахче породицу.

Био је ово први пут да сам био далеко од куће и играо у другој земљи и другом граду. Хвала вам јер се за то време ни на секунд нисам осећао као странац.

Заиста је тешко описати шта ми значите и колико ми значите. Када сам пре две године стигао у клуб, нисам могао ни да замислим да ћу оволико постати везан за Истанбул и за све вас. Расли смо заједно, побеђивали и губили, смејали се и плакали и то нас је повезало.

Нисмо успели да остваримо наш циљ, али сам више него поносан због начина на који смо се суочили са свиме и како смо се борили до самог краја.

Волео бих да захвалим саиграчима, тренерима, свим људима у клубу, медицинском особљу - због свега што су урадили за мене.

Посебно бих захвалио свом тренеру Жељку Обрадовићу због пружене прилике и због његове невероватне посвећености и напорном раду... Као и због свега што сам научио на терену и ван њега.

Велико хвала и навијачима Фенербахчеа, за велику љубав и подршку коју сам осећао свакодневно... Увек ћете имати посебно место у мом срцу. 

Дошао је тренутак да наставим и да направим нови корак у својој каријери - а, то је нешто о чему сам одувек сањао - али ово није 'збогом', јер породица увек остаје повезана, без обзира на све.

С љубављу, Марко Гудурић".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар