Gudurićev oproštaj: Posebno hvala Željku, za sve!

Srpski bek obratio se svom dosadašnjem klubu i emotivno izrazio zahvalnost. Pročitajte. . .

Košarka 02.08.2019 | 11:29
Gudurićev oproštaj: Posebno hvala Željku, za sve!
Pomalo iznenadno, Marko Gudurić (24) ostvario je ovog leta jedan od svojih najvećih snova - otišao je u NBA ligu.

Posle dve godine u Fenerbahčeu, srpski šuter rastao se sa turskim velikanom i u sredu uveče zvanično potpisao za svoj novi tim, Memfis Grizlise.

Iako je bio ugovorom još vezan za Fener, iz Amerike je stigla ponuda koju su u Istanbulu prihvatili i tako je završena turska epizoda srpskog internacionalca, započeta u leto 2017.

U minuloj sezoni, Gudurić je imao veoma dobar učinak u Evroligi, kao i poverenje Željka Obradovića i šteta je što "Žocov" tim na Fajnal-foru nije uspeo da zaokruži urađeno do plej-ofa, pre svega zbog objektivnih razloga i niza povreda važnih igrača. 

Sada je vreme za novu "Gudurinu" epizodu - u Americi.

U četvrtak, nakon potpisa ugovora sa "Grizlijima", on se obratio Fenerbahčeu i njegovim navijačima i porukom na Instagramu posebno naglasio koliko je zahvalan Željku Obradoviću, najtrofejnijem evropskom stručnjaku, od koga je učio u prethodna 24 meseca.

Poruku novog beka Memfisa prenosimo u celosti.

"Za moju Fenerbahče porodicu.

Bio je ovo prvi put da sam bio daleko od kuće i igrao u drugoj zemlji i drugom gradu. Hvala vam jer se za to vreme ni na sekund nisam osećao kao stranac.

Zaista je teško opisati šta mi značite i koliko mi značite. Kada sam pre dve godine stigao u klub, nisam mogao ni da zamislim da ću ovoliko postati vezan za Istanbul i za sve vas. Rasli smo zajedno, pobeđivali i gubili, smejali se i plakali i to nas je povezalo.

Nismo uspeli da ostvarimo naš cilj, ali sam više nego ponosan zbog načina na koji smo se suočili sa svime i kako smo se borili do samog kraja.

Voleo bih da zahvalim saigračima, trenerima, svim ljudima u klubu, medicinskom osoblju - zbog svega što su uradili za mene.

Posebno bih zahvalio svom treneru Željku Obradoviću zbog pružene prilike i zbog njegove neverovatne posvećenosti i napornom radu... Kao i zbog svega što sam naučio na terenu i van njega.

Veliko hvala i navijačima Fenerbahčea, za veliku ljubav i podršku koju sam osećao svakodnevno... Uvek ćete imati posebno mesto u mom srcu. 

Došao je trenutak da nastavim i da napravim novi korak u svojoj karijeri - a, to je nešto o čemu sam oduvek sanjao - ali ovo nije 'zbogom', jer porodica uvek ostaje povezana, bez obzira na sve.

S ljubavlju, Marko Gudurić".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar