Нова два отказа код Амера, не иде ни Драмонд!

Није крај отказима код Амера: Одустала још 2 центра! Грег Поповић ће морати брзо да пронађе алтернативе. . .

Кошарка 01.08.2019 | 23:40
Нова два отказа код Амера, не иде ни Драмонд!
Није било "отказа" у кошаркашкој репрезентацији Сједињених Америчких Држава готово недељу дана и чинило се да Грег Поповић има коначан ростер, али ту није крај!

Како преносе амерички медији, дугачкој листи играча који су одустали од Мундобаскета придружила су се још два снажна центра - Андре Драмонд (Детроит) и Монтрез Херел (Клиперси), тако да је унутрашња игра шампиона света додатно ослабљена.

Пре њих Поповићу су се захвалили: Ентони Дејвис, Џејмс Харден, Ерик Гордон, Бредли Бил, Тобајас Херис, Си Џеј Меколум, Демијан Лилард, Зајон Вилијамсон и Кевин Лав.

На "главни" списак Американаца "дописан" је Бен Адебајо из Мајамија, за кога се не може рећи да је нарочито звучно име, док је групи играча која неће ићи на Светско првенство, али ће репрезентацији омогућити боље изазове на тренинзима додат Џарен Џексон (Мемфис).

Тренинг камп Американаца почиње 5. августа у Лас Вегасу и није искључено да до тада буде нових промена у ростеру који већ не личи на оно што је Грег Поповић планирао.

Настављају се откази кошаркашкој репрезентацији Сједињених Америчких Држава. Иако треба да почну припреме за четири дана, ова репрезентација је објавила да на Светском првенству у Кини нећемо гледати Андреа Драмонда кошаркаша Детроита, али ни Монтрезла Херела из Лос Анђелес Клиперса.

Разлози нису наведени, али је посебно "не" од Драмонда проблематично по САД.

За разлику од њих, у тим су прикључена двојица играча - Бам Адебајо из Мајамија и Џерен Џексон, кошаркап Мемфиса.

Са репрезентацијом САД-а сигурно неће бити Ентони Дејвис, Бредли Бил, Ерик Гордон, Џејмс Харден, Тобијас Херис, Демијан Лилард, Кевин Лав, Си Џеј Меколум и Пол Милсап.

Репрезентација САД припреме почиње 5. августа. Светско првенство у Кини почиње 31. августа, а тим САД је у групи са Турском, Чешком и Јапаном.

Грег Попович је током овог лета одлучио да позове и 35-годишњег Џеј Џеј Редика, једног од најбољих шутера, али је овај отказао уз изговор "да мора да се сели".

Јасно је да Американци неће бити ни близу у најјачем саставу у Кини.

ОВО ЈЕ ТРЕНУТНИ СПИСАК АМЕРИКАНАЦА ЗА МУНДОБАСКЕТ:

Кајл Лаури (Торонто)*
Крис Мидлтон (Милвоки)
Мајлс Тарнер (Индијана)
Кемба Вокер (Бостон)
Кајл Кузма (Лејкерс)
Брук Лопез (Милвоки)
Пол Милсап (Денвер)
Донован Мичел (Јута)
Бен Адебајо (Мајами)
Џејсон Тејтум (Бостон)
Џејлен Браун (Бостон)
Маркус Смарт (Бостон)
Тадијус Јанг (Чикаго)
Џулијус Рендл (Њујорк)
Пи Џеј Такер (Хјустон)
Мејсон Пламли (Денвер)
Харисон Барнс (Сакраменто)

*Лаури је оперисао прст руке и још није потврђено да ли ће бити у стању да наступи.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар