Nova dva otkaza kod Amera, ne ide ni Dramond!

Nije kraj otkazima kod Amera: Odustala još 2 centra! Greg Popović će morati brzo da pronađe alternative. . .

Košarka 01.08.2019 | 23:40
Nova dva otkaza kod Amera, ne ide ni Dramond!
Nije bilo "otkaza" u košarkaškoj reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država gotovo nedelju dana i činilo se da Greg Popović ima konačan roster, ali tu nije kraj!

Kako prenose američki mediji, dugačkoj listi igrača koji su odustali od Mundobasketa pridružila su se još dva snažna centra - Andre Dramond (Detroit) i Montrez Herel (Klipersi), tako da je unutrašnja igra šampiona sveta dodatno oslabljena.

Pre njih Popoviću su se zahvalili: Entoni Dejvis, Džejms Harden, Erik Gordon, Bredli Bil, Tobajas Heris, Si Džej Mekolum, Demijan Lilard, Zajon Vilijamson i Kevin Lav.

Na "glavni" spisak Amerikanaca "dopisan" je Ben Adebajo iz Majamija, za koga se ne može reći da je naročito zvučno ime, dok je grupi igrača koja neće ići na Svetsko prvenstvo, ali će reprezentaciji omogućiti bolje izazove na treninzima dodat Džaren Džekson (Memfis).

Trening kamp Amerikanaca počinje 5. avgusta u Las Vegasu i nije isključeno da do tada bude novih promena u rosteru koji već ne liči na ono što je Greg Popović planirao.

Nastavljaju se otkazi košarkaškoj reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država. Iako treba da počnu pripreme za četiri dana, ova reprezentacija je objavila da na Svetskom prvenstvu u Kini nećemo gledati Andrea Dramonda košarkaša Detroita, ali ni Montrezla Herela iz Los Anđeles Klipersa.

Razlozi nisu navedeni, ali je posebno "ne" od Dramonda problematično po SAD.

Za razliku od njih, u tim su priključena dvojica igrača - Bam Adebajo iz Majamija i Džeren Džekson, košarkap Memfisa.

Sa reprezentacijom SAD-a sigurno neće biti Entoni Dejvis, Bredli Bil, Erik Gordon, Džejms Harden, Tobijas Heris, Demijan Lilard, Kevin Lav, Si Džej Mekolum i Pol Milsap.

Reprezentacija SAD pripreme počinje 5. avgusta. Svetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta, a tim SAD je u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.

Greg Popovič je tokom ovog leta odlučio da pozove i 35-godišnjeg Džej Džej Redika, jednog od najboljih šutera, ali je ovaj otkazao uz izgovor "da mora da se seli".

Jasno je da Amerikanci neće biti ni blizu u najjačem sastavu u Kini.

OVO JE TRENUTNI SPISAK AMERIKANACA ZA MUNDOBASKET:

Kajl Lauri (Toronto)*
Kris Midlton (Milvoki)
Majls Tarner (Indijana)
Kemba Voker (Boston)
Kajl Kuzma (Lejkers)
Bruk Lopez (Milvoki)
Pol Milsap (Denver)
Donovan Mičel (Juta)
Ben Adebajo (Majami)
Džejson Tejtum (Boston)
Džejlen Braun (Boston)
Markus Smart (Boston)
Tadijus Jang (Čikago)
Džulijus Rendl (Njujork)
Pi Džej Taker (Hjuston)
Mejson Plamli (Denver)
Harison Barns (Sakramento)

*Lauri je operisao prst ruke i još nije potvrđeno da li će biti u stanju da nastupi.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar