Блокада рада начелника Рудог

„Заиста сам крајње разочаран у институције Републике Српске првенствено у Владу Српске која је била дужна да поднесе Народној скупштини РС приједлог за распуштање локалне скупштине", каже начелник општине Рудо Рато Рајак и додаје да се опструкција рада начелника и даље спроводи.  

Република Српска 01.08.2019 | 18:43
Блокада рада начелника Рудог
Политичка ситуација у Рудом се ништа није промијенила послије неуспјешног референдума промијењене скупштинске већине предвођене СНСД против начелника општине Рата Рајака.

„Заиста сам крајње разочаран у институције Републике Српске првенствено у Владу Српске која је била дужна да поднесе Народној скупштини РС приједлог за распуштање локалне скупштине. Они то ни до данас нису урадили. Подсјетићу да је неуспјели опозив био 23.децембра прошле године и од тада је протекло седам мјесеци. Опструкција рада начелника се и даље спроводи", наводи Рајак.

Он каже да су одборници већине кад су схватили да нису санкционисани послије неуспјелог опозива наставили са опструкцијама свега што долази од начелника општине и њених грађана.

Тренутно је у жижи нешто што се највише истиче, а то је неусвајање плана капиталних инвестиција. Тиме је блокирано да општина Рудо ове године инвестира 1,2 милиона КМ у капиталне пројекте", истиче Рајак.

Рајак наводи да је ријеч је о новцу који је искључиво остварен уштедом, суфицитом од претходне године у износу од 570.000 марака, без икаквих кредитних средстава.

"Сад смо у ситуацији да нам је је тај новац блокиран и не може се употријебити у интересу грађана", додаје Рајак.

Без обзира на све, општина Рудо измирује све обавезе према радницима и добављачима и није задужена ни једну конвертибилну марку, наводи начелник ове општине. 

БН ТВ 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Источно Сарајево

01.08.2019 16:54

То Ратко.Ни марке дуга.Тако се понашају прави домаћини. Једини ти је излаз, због блокаде српских проданих душа,да заједно са нормалним Србима и Бошњацима на сљедећим локалним изборима направите нормалну власт и поведете Руду путем напретка али само заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

01.08.2019 17:04

Да би што прије и лакше дошла на власт, црвена секта је у стању и да блокира сопствену општину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

01.08.2019 17:12

Кад нису могли смијенити човјека опозивом сад изигравају вољу народа опструкцијом владе и скупштине. Баја понижен и сада опструисе све. Подржавам Рајака и Милићевића, али они тренутно имају моћ. Ничија није до зоре горела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Багра

01.08.2019 17:20

Какав то цовијек мозе бити против Рата Рајака,треба народ моткама да ух испребина,стока,ста јос није јасно овом народу,неваља домацин и господин а ваља фукљо и лопов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицерон

01.08.2019 18:04

Рудјани нисте ни свјесни колико сте сретни сто имате образованог нацелника који не пљацка, не лазе, не задузује опстину. Питајте мало Сокоцане колико их је задузио нацелник а да се ниста није урадило. Вјеровали или не 15 000 000,00 КМ. А вас нацелник из редовног прилива средстава устедио а будале одборници стопирају улагања у развитак опстине. Нај вјероватније да имају температуру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сима

01.08.2019 20:31

Један постен нацелник на 10 непостених на регији. Згазице га ако му ниста не могу дусу це му узети. Квари им просјек по њиховом треба сви да краду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Власт РС

02.08.2019 06:39

Не не ми немано ништа против начелникаа који су из опозиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

02.08.2019 07:07

Велика подрска за постеног цовјека,насег Рајка,

ОДГОВОРИТЕ