Blokada rada načelnika Rudog

„Zaista sam krajnje razočaran u institucije Republike Srpske prvenstveno u Vladu Srpske koja je bila dužna da podnese Narodnoj skupštini RS prijedlog za raspuštanje lokalne skupštine", kaže načelnik opštine Rudo Rato Rajak i dodaje da se opstrukcija rada načelnika i dalje sprovodi.  

Republika Srpska 01.08.2019 | 18:43
Blokada rada načelnika Rudog
Politička situacija u Rudom se ništa nije promijenila poslije neuspješnog referenduma promijenjene skupštinske većine predvođene SNSD protiv načelnika opštine Rata Rajaka.

„Zaista sam krajnje razočaran u institucije Republike Srpske prvenstveno u Vladu Srpske koja je bila dužna da podnese Narodnoj skupštini RS prijedlog za raspuštanje lokalne skupštine. Oni to ni do danas nisu uradili. Podsjetiću da je neuspjeli opoziv bio 23.decembra prošle godine i od tada je proteklo sedam mjeseci. Opstrukcija rada načelnika se i dalje sprovodi", navodi Rajak.

On kaže da su odbornici većine kad su shvatili da nisu sankcionisani poslije neuspjelog opoziva nastavili sa opstrukcijama svega što dolazi od načelnika opštine i njenih građana.

Trenutno je u žiži nešto što se najviše ističe, a to je neusvajanje plana kapitalnih investicija. Time je blokirano da opština Rudo ove godine investira 1,2 miliona КM u kapitalne projekte", ističe Rajak.

Rajak navodi da je riječ je o novcu koji je isključivo ostvaren uštedom, suficitom od prethodne godine u iznosu od 570.000 maraka, bez ikakvih kreditnih sredstava.

"Sad smo u situaciji da nam je je taj novac blokiran i ne može se upotrijebiti u interesu građana", dodaje Rajak.

Bez obzira na sve, opština Rudo izmiruje sve obaveze prema radnicima i dobavljačima i nije zadužena ni jednu konvertibilnu marku, navodi načelnik ove opštine. 

BN TV 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Istočno Sarajevo

01.08.2019 16:54

To Ratko.Ni marke duga.Tako se ponašaju pravi domaćini. Jedini ti je izlaz, zbog blokade srpskih prodanih duša,da zajedno sa normalnim Srbima i Bošnjacima na sljedećim lokalnim izborima napravite normalnu vlast i povedete Rudu putem napretka ali samo zajedno.

ODGOVORITE
Name

Hmm

01.08.2019 17:04

Da bi što prije i lakše došla na vlast, crvena sekta je u stanju i da blokira sopstvenu opštinu.

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

01.08.2019 17:12

Kad nisu mogli smijeniti čovjeka opozivom sad izigravaju volju naroda opstrukcijom vlade i skupštine. Baja ponižen i sada opstruise sve. Podržavam Rajaka i Milićevića, ali oni trenutno imaju moć. Ničija nije do zore gorela.

ODGOVORITE
Name

Bagra

01.08.2019 17:20

Kakav to covijek moze biti protiv Rata Rajaka,treba narod motkama da uh isprebina,stoka,sta jos nije jasno ovom narodu,nevalja domacin i gospodin a valja fukljo i lopov.

ODGOVORITE
Name

Ciceron

01.08.2019 18:04

Rudjani niste ni svjesni koliko ste sretni sto imate obrazovanog nacelnika koji ne pljacka, ne laze, ne zaduzuje opstinu. Pitajte malo Sokocane koliko ih je zaduzio nacelnik a da se nista nije uradilo. Vjerovali ili ne 15 000 000,00 KM. A vas nacelnik iz redovnog priliva sredstava ustedio a budale odbornici stopiraju ulaganja u razvitak opstine. Naj vjerovatnije da imaju temperaturu.

ODGOVORITE
Name

Sima

01.08.2019 20:31

Jedan posten nacelnik na 10 nepostenih na regiji. Zgazice ga ako mu nista ne mogu dusu ce mu uzeti. Kvari im prosjek po njihovom treba svi da kradu.

ODGOVORITE
Name

Власт РС

02.08.2019 06:39

Не не ми немано ништа против начелникаа који су из опозиције.

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

02.08.2019 07:07

Velika podrska za postenog covjeka,naseg Rajka,

ODGOVORITE