''Можда сам заслужио више против Новака!''

"Роџер је прогнозирао да ћу догурати далеко. . . " Шпански тенисер Роберто Баутиста Агут причао је за шпанске медије о својим искуствима са Вимблдона

Тенис 02.08.2019 | 10:13
''Можда сам заслужио више против Новака!''
Баутиста Агут је у интервјуу за "Плаза Депортива" рекао како је много научио из свог првог полуфинала Гренд слема у каријери у којем је изгубио од Новака Ђоковића са 3:1 у сетовима.

Његов пласман међу четири најбоља у Лондону је за многе био изненађење, али он каже да му је била велика част што је био у друштву тројице најбољих играча на свету.

"Било је то лепо искуство за мене. Вимблдон је турнир где имате посебне свлачионице и почетку је била велика гужва, али када је дошао ред на полуфинале, остало нас је само четири. Окренуо сам се на једну страну и тамо је било место за Рафу. Потом на другој страни за Новака, коначно и за Роџера. Надам се да ћу поновити то искуство", каже Баутиста Агут.

Каже да му је тај меч са Ђоковићем и даље у мислима.

"Сетио сам се како је Лука Пуј играо са Новаком у Аустралији, био је потпуно блокиран и оптерећен ситуацијом у којој се нашао. Мислим да сам против Новака одиграо добар трећи сет и да сам заслужио више него што резултат говори, али све у свему, цела недеља је била позитивна па на крају и тај меч са Новаком", сматра шпански тенисер.

Он каже да је Роџер Федерер био једини који је прогнозирао да ће догурати тако далеко иако никад пре тога није играо у полуфиналу Гренд слема.

"Када сам прошле недеље играо у Гштаду, причао сам са Федереровим тренером Северином Лутијем. Он ми је фрекао да је после меча у Халеу Роџер прогнозирао да ћу доћи до полуфинала Вимблдона. Неке предикције се остваре, неке не, али он је био убеђен да ћу имати добар турнир. Истина је да смо недељу пре Вимблдона тренирали заједно и он је видео колико сам спреман", закључио је шпански тенисер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар