''Možda sam zaslužio više protiv Novaka!''

"Rodžer je prognozirao da ću dogurati daleko. . . " Španski teniser Roberto Bautista Agut pričao je za španske medije o svojim iskustvima sa Vimbldona

Tenis 02.08.2019 | 10:13
''Možda sam zaslužio više protiv Novaka!''
Bautista Agut je u intervjuu za "Plaza Deportiva" rekao kako je mnogo naučio iz svog prvog polufinala Grend slema u karijeri u kojem je izgubio od Novaka Đokovića sa 3:1 u setovima.

Njegov plasman među četiri najbolja u Londonu je za mnoge bio iznenađenje, ali on kaže da mu je bila velika čast što je bio u društvu trojice najboljih igrača na svetu.

"Bilo je to lepo iskustvo za mene. Vimbldon je turnir gde imate posebne svlačionice i početku je bila velika gužva, ali kada je došao red na polufinale, ostalo nas je samo četiri. Okrenuo sam se na jednu stranu i tamo je bilo mesto za Rafu. Potom na drugoj strani za Novaka, konačno i za Rodžera. Nadam se da ću ponoviti to iskustvo", kaže Bautista Agut.

Kaže da mu je taj meč sa Đokovićem i dalje u mislima.

"Setio sam se kako je Luka Puj igrao sa Novakom u Australiji, bio je potpuno blokiran i opterećen situacijom u kojoj se našao. Mislim da sam protiv Novaka odigrao dobar treći set i da sam zaslužio više nego što rezultat govori, ali sve u svemu, cela nedelja je bila pozitivna pa na kraju i taj meč sa Novakom", smatra španski teniser.

On kaže da je Rodžer Federer bio jedini koji je prognozirao da će dogurati tako daleko iako nikad pre toga nije igrao u polufinalu Grend slema.

"Kada sam prošle nedelje igrao u Gštadu, pričao sam sa Federerovim trenerom Severinom Lutijem. On mi je frekao da je posle meča u Haleu Rodžer prognozirao da ću doći do polufinala Vimbldona. Neke predikcije se ostvare, neke ne, ali on je bio ubeđen da ću imati dobar turnir. Istina je da smo nedelju pre Vimbldona trenirali zajedno i on je video koliko sam spreman", zaključio je španski teniser.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar