Стефан Бирчевић амајлија - кад је он ту, ту је и медаља!

Кошаркашки репрезентативац Србије Стефан Бирчевић није оптерећен тиме да ли ће бити међу путницима за Кину. О златној медаљи: "Ми смо вицешампиони свега. . . Круна ове генерације било би злато".

Кошарка 02.08.2019 | 08:57
Стефан Бирчевић амајлија - кад је он ту, ту је и медаља!
Кад је Стефан Бирчевић у репрезентацији, Србија осваја медаљу на великом тамичењу. Као нека амајлија.

"Не само ја, већ и Владимир Штимац и мој цимер Стефан Јовић", исправља нас Бирчевић у разговору који смо водили на Копаонику, где се репрезентација Србије припрема за Светско првенство у Кини (од 31. августа до 15. септембра).

То што неко "доноси срећу", не значи, наравно, и да ће сигурно ићи у Кину. 

"Ко год је овде размишља о томе да ће ићи у Кину, сви дајемо максимум. Али, битно је да се сви подређујемо улози коју нам селектор даје. Сви гледамо да помогнемо како бисмо у Кини показали праву Србију", каже Бирчевић за МОНДО.

Издвојио је 2016. као годину у којој је доживео најлепше тренутке у каријери. Тада су одржане Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

"Ту 2016. годину памтим по лепом. Прошли смо квалификације у Арени, пред нашим навијачима, нисмо имали дуг период прирпема, што је лепше за нас играче. На спортском пољу најлепша година, Олимпијске игре су нешто специјално. Уз Светско првенство то су два најјача такмичења... Морамо да и кроз СП размишљамо о медаљи и да обезбедимо место за Олимпијске игре у Токију 2020. године", каже Бирчевић.

Оно што овој генерацији недостаје јесте злато у последњих неколико година.

"Ми смо вицешампиони свега, што се каже. Били смо близу злата 2017. године против Словеније да крунишемо та три финала златом, нисмо имали среће, нешто је мало фалило да дођемо до злата. Круна ове генерације са изванредним НБА играчима и они који играју у Евролиги, заиста би била та златна медаља...", рекао је Бирчевић.

Још не зна у којем ће клубу наставити каријеру, а открио нам је да то неће бити клуб који игра Евролигу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар