Stefan Birčević amajlija - kad je on tu, tu je i medalja!

Košarkaški reprezentativac Srbije Stefan Birčević nije opterećen time da li će biti među putnicima za Kinu. O zlatnoj medalji: "Mi smo vicešampioni svega. . . Kruna ove generacije bilo bi zlato".

Košarka 02.08.2019 | 08:57
Stefan Birčević amajlija - kad je on tu, tu je i medalja!
Kad je Stefan Birčević u reprezentaciji, Srbija osvaja medalju na velikom tamičenju. Kao neka amajlija.

"Ne samo ja, već i Vladimir Štimac i moj cimer Stefan Jović", ispravlja nas Birčević u razgovoru koji smo vodili na Kopaoniku, gde se reprezentacija Srbije priprema za Svetsko prvenstvo u Kini (od 31. avgusta do 15. septembra).

To što neko "donosi sreću", ne znači, naravno, i da će sigurno ići u Kinu. 

"Ko god je ovde razmišlja o tome da će ići u Kinu, svi dajemo maksimum. Ali, bitno je da se svi podređujemo ulozi koju nam selektor daje. Svi gledamo da pomognemo kako bismo u Kini pokazali pravu Srbiju", kaže Birčević za MONDO.

Izdvojio je 2016. kao godinu u kojoj je doživeo najlepše trenutke u karijeri. Tada su održane Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Tu 2016. godinu pamtim po lepom. Prošli smo kvalifikacije u Areni, pred našim navijačima, nismo imali dug period prirpema, što je lepše za nas igrače. Na sportskom polju najlepša godina, Olimpijske igre su nešto specijalno. Uz Svetsko prvenstvo to su dva najjača takmičenja... Moramo da i kroz SP razmišljamo o medalji i da obezbedimo mesto za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine", kaže Birčević.

Ono što ovoj generaciji nedostaje jeste zlato u poslednjih nekoliko godina.

"Mi smo vicešampioni svega, što se kaže. Bili smo blizu zlata 2017. godine protiv Slovenije da krunišemo ta tri finala zlatom, nismo imali sreće, nešto je malo falilo da dođemo do zlata. Kruna ove generacije sa izvanrednim NBA igračima i oni koji igraju u Evroligi, zaista bi bila ta zlatna medalja...", rekao je Birčević.

Još ne zna u kojem će klubu nastaviti karijeru, a otkrio nam je da to neće biti klub koji igra Evroligu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar