Теодосић: Никад нисам био у овој ситуацији!

Капитен српске репрезентације говорио је на Копаонику о својој форми и визији игре "орлова" на Мундобаскету.

Кошарка 01.08.2019 | 23:09
Теодосић: Никад нисам био у овој ситуацији!
После пет месеци паузе и индивидуалног рада, Милош Теодосић поново тренира са екипом.

На Копаонику, у бази репрезентације, он се припрема за своје прво велико такмичење са репрезентацијом од Олимпијских игара у Рију, јер је Еуробаскет 2017. године прескочио због повреде.

У разговору са београдским извештачима, Теодосић је говорио о својој тренутној форми, после дугог периода неиграња.

"Не знам, не могу да одговорим на то јер нисам никад био у овој ситуацији. Екипно тренирамо мало више од две недеље и искрено - јако ми прија. Мислим да неће бити потребно много времена да се навикнем на утакмице и да се осећам сигурно на терену".

О Стефану Марковићу: "Било би ми драго...

"Претходних дана најављено је да би дугогодишњи Теов саиграч из репрезентације могао да заигра са њим у Виртусу. "Безмало 10 година провели смо у репрезентацији и то је један од најзахвалнијих играча уз које сам играо. Сигурно би ми било веома драго да Стефан дође у Виртус".

Да ли осећа последице повреде која га је мучила и у ЦСКА и у НБА лиги?

"Не осећам никакве проблеме и за сада је то све супер".

Пред селектором Ђорђевићем биће изазован задатак да уклопи игру са великим бројем креативаца.

"То је на селектору, али сигурно да су то слатке муке и ствари у којима ће уживати и где ће моћи да се поиграва на терену".

Према Теовом мишљењу, модел игре којој би Србија требало да тежи виђен је у полуфиналу Олимпијских игара против Аустралије 2016. године.

"Мислим да је то наша најбоље одиграна утакмица. Наравно, не можеш сваку да одиграш на исти начин, али то би требало да буде утакмица за узор како би требало да играмо".

За крај, говорио је и о жребу нашег тима на великом турниру.

"Генерално, неће нам бити нимало лако. Циљ би требало да нам буде да завршимо први у групи, због потенцијално слабијих противника у наставку, али биће изузетно квалитетно такмичење и у сваку утакмицу морамо ући стварно максимално озбиљно, ма како да се зове противник", додао је Теодосић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар