Teodosić: Nikad nisam bio u ovoj situaciji!

Kapiten srpske reprezentacije govorio je na Kopaoniku o svojoj formi i viziji igre "orlova" na Mundobasketu.

Košarka 01.08.2019 | 23:09
Teodosić: Nikad nisam bio u ovoj situaciji!
Posle pet meseci pauze i individualnog rada, Miloš Teodosić ponovo trenira sa ekipom.

Na Kopaoniku, u bazi reprezentacije, on se priprema za svoje prvo veliko takmičenje sa reprezentacijom od Olimpijskih igara u Riju, jer je Eurobasket 2017. godine preskočio zbog povrede.

U razgovoru sa beogradskim izveštačima, Teodosić je govorio o svojoj trenutnoj formi, posle dugog perioda neigranja.

"Ne znam, ne mogu da odgovorim na to jer nisam nikad bio u ovoj situaciji. Ekipno treniramo malo više od dve nedelje i iskreno - jako mi prija. Mislim da neće biti potrebno mnogo vremena da se naviknem na utakmice i da se osećam sigurno na terenu".

O Stefanu Markoviću: "Bilo bi mi drago...

"Prethodnih dana najavljeno je da bi dugogodišnji Teov saigrač iz reprezentacije mogao da zaigra sa njim u Virtusu. "Bezmalo 10 godina proveli smo u reprezentaciji i to je jedan od najzahvalnijih igrača uz koje sam igrao. Sigurno bi mi bilo veoma drago da Stefan dođe u Virtus".

Da li oseća posledice povrede koja ga je mučila i u CSKA i u NBA ligi?

"Ne osećam nikakve probleme i za sada je to sve super".

Pred selektorom Đorđevićem biće izazovan zadatak da uklopi igru sa velikim brojem kreativaca.

"To je na selektoru, ali sigurno da su to slatke muke i stvari u kojima će uživati i gde će moći da se poigrava na terenu".

Prema Teovom mišljenju, model igre kojoj bi Srbija trebalo da teži viđen je u polufinalu Olimpijskih igara protiv Australije 2016. godine.

"Mislim da je to naša najbolje odigrana utakmica. Naravno, ne možeš svaku da odigraš na isti način, ali to bi trebalo da bude utakmica za uzor kako bi trebalo da igramo".

Za kraj, govorio je i o žrebu našeg tima na velikom turniru.

"Generalno, neće nam biti nimalo lako. Cilj bi trebalo da nam bude da završimo prvi u grupi, zbog potencijalno slabijih protivnika u nastavku, ali biće izuzetno kvalitetno takmičenje i u svaku utakmicu moramo ući stvarno maksimalno ozbiljno, ma kako da se zove protivnik", dodao je Teodosić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar