Даниловић о проблемима млађих селекција Србије...

Има до клубова и играча. . . Неки бране појединима да стичу искуство! Председник КСС отворио тему која мучи кошаркашку јавност. . .

Кошарка 01.08.2019 | 19:43
Даниловић о проблемима млађих селекција Србије...
Генерација до двадесет година – претпоследња. Играчи до деветнаест година – седми. Јуниори – испали у осмини финала.

Ситуација у репрезентативној кошарци наших млађих селекција није најбоља. У среду увече наши јуниори су претрпели пораз од Литваније у осмини финала Европског првенства у Грчкој, чиме је настављен негативан тренд момака који представљају будућност српске кошарке.

Због тога су новинари окупљени на Копаонику током организоване посете сениорским репрезентативцима са председником Кошаркашког савеза Србије Предрагом Даниловићем отворили тему која мучи кошаркашку јавност...

„Не могу се сваке године освајати медаље. Прошле и претпрошле године смо доносили медаље. Пре тога је такође био период када није било медаља. Мало је шира прича, која би могла да обухвати и клубове. Не бих ништа засад коментарисао док не добијем потпуни извештај од тренера, када будемо знали како је све тачно ишло. Пратили смо ми дешавања, али треба да направимо детаљну анализу, да обухватимо све аспекте. Када бисмо сада причали не би никоме ништа добро учинило. Тек када циклус буде комплетитан јавност ће бити упозната са свим појединостима“.

Указао је Даниловић на то да су проблеми и у клубовима, који ограничавају простор својим талентованим играчима...

„Многи од вас гледају вероватно те утакмице и мисле о томе како су ти момци били шампиони претходних година. Где су изгубили две године? Они не играју за репрезентацију те две године. У репрезентацији раде само месец дана у најбољим могућим условима. Њихов развој је везан за клубове, као што је био и свих нас, а биће и у будућности. Све зависи од клубова. Разумем и клубове, поготово оне који учествују у европским такмичењима, да желе да направе добре резултате и да остану што дуже с њима. Наша карактеристика одувек је била прављење младих играча и давање шансе њима“.

Причао је председник КСС о стварима које су мање познате.

„Догоди се када дође Скупштина Савеза да се прича о томе да репрезентативци могу да играју на двојну регистрацију. А онда се појаве неки региони из унутрашњости који то игноришу. Забрањују играчима да играју на двојну лиценцу у мањим клубовима да би се развијали. Не само да седе на клупи, да би их неко видео и рекао: ’Ми смо у Партизану или Звезди’. Наравно, има ту доста и до играча. База су клубови. Ово је мали део што сам рекао, не треба нико да се љути јер то је чињеница. Јавност ће бити упозната са свим детаљима када дође време“.

Кратко је прокоментарисао и рад сениорског погона и захвалио се МК Групи на великој помоћи.

„Нисам толико изненађен оволиком посетом (новинара) јер је у питању репрезентација, екипа која много обећава. Немам много тога да кажем осим тога да наша мушка селекција има све неопходне услове у овом хотелу и планини да ради квалитетно. Захваљујемо се компанији МК и Миодрагу Костићу на великој помоћи и свему што раде за нас. Момци су феноменално радили, али то је на селектору да каже“, поручио је Даниловић.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар