Њихова љубав траје 56 година

Асиф и Емина Селимовић из Сребреника јуче су прославили 56 година брака, дајући тако многима лекцију како заједништво и љубав могу опстати кроз године које са собом неријетко доносе, осим лијепих, и лоше моменте те борбе у којима ипак односе побједе.

Босна и Херцеговина 01.08.2019 | 16:17
Њихова љубав траје 56 година
Упознали су се 1963. године у Сребренику, када је Емина имала 19 година, а Асиф 21. Емина је рођена у Бановићима, Асифа је упознала када је посјећивала родицу у Сребренику. 

Била су довољна само два сусрета и три мјесеца познанства да Асиф одлучи отићи у Бановиће тражити Еминину руку од њених родитеља. Већ је тада знао да с њом жели провести цијели живот.

Судбоносно да изговорили су 31. јула 1963. године, када су се завјетовали да ће једно другом бити најбољи пријатељ, вјерни супружник и пратилац кроз живот. 

Имају двије кћерке, четворо унучади и двије праунуке. На њихова лица су се од те давне 1963. урезале боре, а у мисли бројна сјећања на заједничке авантуре које је љубав са собом донијела на праг њиховог дома.

"Кад год помислим на оно 'да траје до краја живота' сјетим се њих двоје. Заједно су радили, кували, чистили, путовали... све заједно. Једно вријеме су у дневном боравку имали два телевизора, један до другог. Дјед би гледао утакмицу, а бака неку серију. И гледали су заједно, увијек заједно", прича унука Емина Суљагић.

Додаје како увијек треба пазити да се неко од чланова породице не замјери једном од њих двоје, јер се аутоматски замјерио обома. Чак и ако су посвађани, њих двоје и даље чине складан мали тим.

"И таблете пију заједно. Дјед заборави попити лијекове па га бака гања по кући с њима. Често док га угања да он попије лијекове, она узме његове мислећи да су њени. Срећа је само што се то не догађа толико често. И срећа је што су здрави, што је љубав у ваздуху и што су још увијек заједно", с осмијехом завршава причу унука.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Отахарин

01.08.2019 14:41

СА срецом,Јос толико!Аферим.

ОДГОВОРИТЕ