Теодосић: Најјача Србија! Видјећемо гдје ћемо стићи...

Капитен кошаркаша Србије поручује да се екипа вредно спрема за Мундобаскет и да без обзира на паклену конкуренцију верује у квалитет, тимски дух и да је најважније да сви буду здрави.  Теодосић: Уз квалитетан рад са селектором лако је уклопити целу екипу.  Капитен кошаркашке репрезентације Србије за серијал „Златни момци“ о заједништву у тиму, али и одлуци да игра сам финиш квалификација за Светско првенство.

Кошарка 01.08.2019 | 17:11
Теодосић: Најјача Србија! Видјећемо гдје ћемо стићи...
Кошаркаши Србије на Копаонику одрађују први део припрема за Светски куп, који ће се одржати од 31. августа до 15. септембра у Кини.

На најтежој фази припрема присутни су сви позвани играчи, осим репрезентативаца који наступају у НБА лиги, не рачунајући Немању Бјелицу.

Селектор Саша Ђорђевић окупио је најбоље што Србија има.

"Сви смо то чекали - да најквалитетнији играчи буду здрави, да могу да дођу на припреме и да играју првенство. Видећемо какав ће то резултат донети", поручио је са Копаоника капитен Србије Милош Теодосић.

Теодосић каже да да циљ Србије на предстојећем Мундобаскету јесте медаља, али да ће бити паклено тешко стићи до ње.

"Биће заиста јако тешко освојити медаљу, јер има бар осам екипа које се надају да ће завршити на подијуму. Ми смо једна од тих осам селекција, и најбитније је да верујемо у нас, наш квалитет и тимски дух".

Први фаворит у Кини се јасно издвојио.

"Мислим да су Американци и даље главни фаворити, без обзира на то што им је много играча отказало. Њихов систем је такав, немају притисак играња за репрезентацију као ми, Грци или неки други народи. Али имају много играча који могу да замене њихове највеће звезде", навео је Теодосић.

Кошаркаши Србије до викенда остају на Копаонику, а у недељу им предстоји прва контролна утакмица против Борца у Чачку.

"Сигуран сам да ће дворана бити пуна. Чачак је кошаркашки град, који цени и поштује кошарку. Јако ми је драго што ћемо играти тамо и потрудићемо се да свима који дођу на утакмицу улепшамо вече. Потом следе мечеви против Финске, Литваније и других, када ће нам се прикључити још 4-5 играча. Онда остаје да видимо где се налазимо и на чему још треба да радимо", рекао је Теодосић.

Базични део припрема за Мундобаскет у Кини (31. август – 15. септембар) ближи се крају, а таман како је мало спласнула еуфорија у кошаркашкој јавности, долази време припремних утакмица када ће се јасно видети колико је екипа напредовала на Копаонику.

Добра ствар за стручни штаб је то што је селектор Александар Ђорђевић одавно успоставио систем у којем наши кошаркаши функционишу савршено и практично је до почетка групне фазе у Фошану потребно само да се кондиција подигне на оптимални ниво и да се наштелују нишанске справе. О томе сведочи и капитен Милош Теодосић у серијалу „Златни момци“.

„Кад играш за репрезентацију један од јако битних фактора је тимски дух и та атмосфера јер сви смо ми овде добровољно и сви добровољно играмо за репрезентацију. Сад мотивација, опет понављам, није нешто што је потребно или неопхондо, јер смо сви генерално мотивисани“, каже Теодосић за серијал „Златни момци“ и наставља:

„Уз квалитетан рад од стране селектора лако је уклопити целу екипу и спојити све те момке уз мање или веће промене. Било је година када нисам играо ја или није играо Крле (Ненад Крстић прим. аут.), па се опет неким другим момцима надомести та позиција и опет је било резултата.“

У фебруару, по одласку из Лос Анђелес Клиперса, Теодосић је одлучио да ће узети одмор од свих клупских обавеза и да ће до наредне јесени бити посвећен само репрезентацији Србије. Да су Орлови у то време већ имали обезбеђен пласман у Кину, извесно не бисмо нашег капитена гледали све до утакмице са Анголом...

„Знаш како, искрено, да се екипа пласирала раније, ја вероватно не бих играо јер мислим да не би било потребе. Момцима који су тада били у тиму можда би значило много више да играју те утакмице него мени самом“, прича Теодосић и открива:

„Био сам у ситуацији да нисам имао клуб, да сам био колико-толико у тренингу, па сам некако одлучио боље да дођем овде да помогнем екипи да се пласирамо на тај Светски куп. Јер нашим неодласком на то такмичење настао би велики проблем, јер бисмо остали и без Олимпијских игара и да опет играш квалификације и да све опет мораш нешто из почетка, а није било потребе за тим.“

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар