Трка кроз Србију: Доминација Салвадора!

Друго мјесто Бањалучанину! Доминацију на трци кроз Србију продужио је водећи у генералном пласману Енрико Салвадор који је славио и трећег дан такмичења, на првој полуетапи воженој на Златибору.

Остали спортови 01.08.2019 | 15:55
Трка кроз Србију: Доминација Салвадора!
 Ипак, за коначно славље на овој етапи мораће да буде одличан и вечерас у Мионици гдје ће бициклисти превести још 94 километра послије 65 на Златибору, а времена са двије полуетапе ће се сабрати па ћемо имати коначног побједника трећег дана.

Одличним издањем на Златибору Салвадор је задужио и црвену мајицу за најбољег спринтера.

"Осјећам се заиста одлично од старта трке у Источном Сарајеву. и данас је било тако, одлучио сам да нападнем послије другог брда у посљедњем кругу и успио сам. У одличној сам форми и надам се да ћу наставити у оваквом темпу до коначне побједе", рекао је Салвадор.

Одличан резултат уписао је Бањалучанин Душан Калаба који наступа за украјински тим Фереи, који је кроз циљ прошао другопласирани. Ово је до сада најбољи резултат домаћих такмичара на 59. издању најстарије бициклистичке трке у овом дијелу Европе.

"Држао сам се цијело вријеме у водећој групи, престигао сам десетак момака на посљедњој низбрдици и имао одличну позицију у финишу. Било ми је врло тешко у посљедња три круга, чак сам мислио да ћу пустити водећу групу, али сам издржао и врло сам срећан. Потајно сам се надао да могу и до побједе, али је Салвадор био бољи у финишу. Осјећам се добро и надам се да могу напасти прво мјесто и у Мионици", рекао је Калаба.

Трећи кроз циљ прошао је Данијел Кањас који вози за румунски тим Новак, док је власник плаве мајице за најбољег брдског возача Данијел Вермулен послије ове полуетапе задужио и бијелу намијењену најбољем младом возачу.

Туристичка Мека Србије била је одличан домаћин каравану који чини око 300 људи из свих крајева свијета, представивши широком аудиторијуму и богат културни програм овог краја Србије. Златибор је послије девет година био домаћин етапе трке кроз Србију, а предсједник општине Милоје Рајовић захвалио се организаторима што су изабрали Златибор као једног од домаћина.

Мото овоодишње трке је "бициклизам и туризам заједно". И заиста, организатори су успјели да направе симбиозу ове двије гране јер је караван прошао кроз два туристичка центра Српске и Србије, Јахорину и Златибор. Данас (17:30) часова стартује друга кружна полуетапа која ће бити вожена улицама Мионице.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар