Trka kroz Srbiju: Dominacija Salvadora!

Drugo mjesto Banjalučaninu! Dominaciju na trci kroz Srbiju produžio je vodeći u generalnom plasmanu Enriko Salvador koji je slavio i trećeg dan takmičenja, na prvoj poluetapi voženoj na Zlatiboru.

Ostali sportovi 01.08.2019 | 15:55
Trka kroz Srbiju: Dominacija Salvadora!
 Ipak, za konačno slavlje na ovoj etapi moraće da bude odličan i večeras u Mionici gdje će biciklisti prevesti još 94 kilometra poslije 65 na Zlatiboru, a vremena sa dvije poluetape će se sabrati pa ćemo imati konačnog pobjednika trećeg dana.

Odličnim izdanjem na Zlatiboru Salvador je zadužio i crvenu majicu za najboljeg sprintera.

"Osjećam se zaista odlično od starta trke u Istočnom Sarajevu. i danas je bilo tako, odlučio sam da napadnem poslije drugog brda u posljednjem krugu i uspio sam. U odličnoj sam formi i nadam se da ću nastaviti u ovakvom tempu do konačne pobjede", rekao je Salvador.

Odličan rezultat upisao je Banjalučanin Dušan Kalaba koji nastupa za ukrajinski tim Ferei, koji je kroz cilj prošao drugoplasirani. Ovo je do sada najbolji rezultat domaćih takmičara na 59. izdanju najstarije biciklističke trke u ovom dijelu Evrope.

"Držao sam se cijelo vrijeme u vodećoj grupi, prestigao sam desetak momaka na posljednjoj nizbrdici i imao odličnu poziciju u finišu. Bilo mi je vrlo teško u posljednja tri kruga, čak sam mislio da ću pustiti vodeću grupu, ali sam izdržao i vrlo sam srećan. Potajno sam se nadao da mogu i do pobjede, ali je Salvador bio bolji u finišu. Osjećam se dobro i nadam se da mogu napasti prvo mjesto i u Mionici", rekao je Kalaba.

Treći kroz cilj prošao je Danijel Kanjas koji vozi za rumunski tim Novak, dok je vlasnik plave majice za najboljeg brdskog vozača Danijel Vermulen poslije ove poluetape zadužio i bijelu namijenjenu najboljem mladom vozaču.

Turistička Meka Srbije bila je odličan domaćin karavanu koji čini oko 300 ljudi iz svih krajeva svijeta, predstavivši širokom auditorijumu i bogat kulturni program ovog kraja Srbije. Zlatibor je poslije devet godina bio domaćin etape trke kroz Srbiju, a predsjednik opštine Miloje Rajović zahvalio se organizatorima što su izabrali Zlatibor kao jednog od domaćina.

Moto ovoodišnje trke je "biciklizam i turizam zajedno". I zaista, organizatori su uspjeli da naprave simbiozu ove dvije grane jer je karavan prošao kroz dva turistička centra Srpske i Srbije, Jahorinu i Zlatibor. Danas (17:30) časova startuje druga kružna poluetapa koja će biti vožena ulicama Mionice.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar