Пекинг, Лондон, Рио... Српкиње иду по мјесто на ОИ 2020.

Одбојкашице Србије на турниру у Пољској предстојећег викенда покушаће да изборе пласман на Олимпијске игре следеће године.

Остали спортови 01.08.2019 | 13:23
Пекинг, Лондон, Рио... Српкиње иду по мјесто на ОИ 2020.
Одбојкашице Србије од петка до недеље учествоваће на турниру А групе Интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре у Токију.

Светске шампионке у Вроцлаву ће се састати са Тајландом, Порториком и Пољском.

Селектор Зоран Терзић на располагању ће имати најјачи састав:

Техничари: Маја Огњеновић и Слађана Мирковић;

Коректори: Ана Бјелица и Тијана Бошковић;

Либера: Силвија Поповић и Теодора Пушић;

Блокери: Стефана Вељковић, Маја Алексић и Мина Поповић;

Примачи: Бранкица Михајловић, Јелена Благојевић, Бјанка Буша, Бојана Миленковић и Катарина Лазовић.

Србија стартује у петак од 17 часова дуелом против Тајланда. У другом колу у суботу у исто време играће против Порторика, а у недељу ће одмерити снаге са Пољском, у утакмици од 20.30 часова.

"Нисмо имали много провера, али надам се да ће то бити довољно за ове квалификације. Ако девојке буду схватиле то на прави начин, играле пожртвовано, сигуран сам да можемо успешно да их прођемо", рекао је селектор Зоран Терзић уочи одласка у Вроцлав.

Победници шест квалификационих група избориће пласман на Олимпијске игре у Токију, које ће се одржати од 24. јула до 9. августа следеће године, док ће остали у јануару имати нову шансу у доквалификацијама.

Србија, која је олимпијски вицешампион, до сада је два пута кроз квалификације обезбедила пласман на Олимпијским играма - у Пекингу 2008. и Лондону 2012. године, док је последњи наступ у Рију, уједно и најуспешнији, стигао директно освајањем Светском купа годину дана раније.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар