Peking, London, Rio... Srpkinje idu po mjesto na OI 2020.

Odbojkašice Srbije na turniru u Poljskoj predstojećeg vikenda pokušaće da izbore plasman na Olimpijske igre sledeće godine.

Ostali sportovi 01.08.2019 | 13:23
Peking, London, Rio... Srpkinje idu po mjesto na OI 2020.
Odbojkašice Srbije od petka do nedelje učestvovaće na turniru A grupe Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

Svetske šampionke u Vroclavu će se sastati sa Tajlandom, Portorikom i Poljskom.

Selektor Zoran Terzić na raspolaganju će imati najjači sastav:

Tehničari: Maja Ognjenović i Slađana Mirković;

Korektori: Ana Bjelica i Tijana Bošković;

Libera: Silvija Popović i Teodora Pušić;

Blokeri: Stefana Veljković, Maja Aleksić i Mina Popović;

Primači: Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Bjanka Buša, Bojana Milenković i Katarina Lazović.

Srbija startuje u petak od 17 časova duelom protiv Tajlanda. U drugom kolu u subotu u isto vreme igraće protiv Portorika, a u nedelju će odmeriti snage sa Poljskom, u utakmici od 20.30 časova.

"Nismo imali mnogo provera, ali nadam se da će to biti dovoljno za ove kvalifikacije. Ako devojke budu shvatile to na pravi način, igrale požrtvovano, siguran sam da možemo uspešno da ih prođemo", rekao je selektor Zoran Terzić uoči odlaska u Vroclav.

Pobednici šest kvalifikacionih grupa izboriće plasman na Olimpijske igre u Tokiju, koje će se održati od 24. jula do 9. avgusta sledeće godine, dok će ostali u januaru imati novu šansu u dokvalifikacijama.

Srbija, koja je olimpijski vicešampion, do sada je dva puta kroz kvalifikacije obezbedila plasman na Olimpijskim igrama - u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, dok je poslednji nastup u Riju, ujedno i najuspešniji, stigao direktno osvajanjem Svetskom kupa godinu dana ranije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar