Прича - Како пробудити глад за побједама у Звезди?!

"То је добро питање. Мораћемо много да разговарамо на ту тему", рекао је Милојевић, после пораза "који не боли", а требало би и свакако хоће, ако црвено-бели већ у уторак у 20. 45 не изађу на терен гладни као вукови.

Фудбал 01.08.2019 | 09:55
Прича - Како пробудити глад за побједама у Звезди?!
Већ од самог почетка гостовања Црвене звезде у Хелсинкију деловало је као да нешто неће бити добро.

Тмурно, ветровито и прохладно време имало је значајан утицај на то, али и расположење Владана Милојевића на конференцији за медије уочи реванша другог кола квалификација за Лигу шампиона. 

Није Звездин тренер био весео као што уме. Више се чинило да једва чека да се конференција заврши, а тако су сутрадан деловали и његови играчи на терену.

Увертиру поразу поготком у надокнади дали су идиоти који су дошли на стадион огрнути заставама Албаније и такозваног Косова у намери да провоцирају гостујуће навијаче. Већи инцидент, срећом, спречила је полиција која је реаговала на појашњење момака из Звездиног безбедносног тима и избацила провокаторе са стадиона.

У тим тренуцима тензије на трибинама утакмица је већ почињала…

На крају, црвено-бели су у Финској доживели пораз 2:1 који "не боли", а требало би и свакако хоће, уколико се из њега што пре не извуку поуке.

Свесни да ће противник јако тешко надокнадити 0:2 из београдског дуела, црвено-бели нису били довољно концентрисани и мотивисани. За то су кажњени уласком у неизвесност и напетост на почетку четвртог полувремена утакмице са ривалом који, поред свега приказаног, не би смео да држи потенцијалног учесника Лиге шампиона у неизвесности после више од два сата међусобног дуела.

Овог пута Милојевићев тим на време се тргао и постигао "онај" гол, који је према речима самих играча уочи пута био означен као примаран циљ у раној фази утакмице, како би се избегла неизвесност и напетост... али, и како би се наставило са поправљањем УЕФА коефицијента ослабљеног деценијом без европског фудбала на јесен и пролеће.

Чак и када су погодак Бранка Јованчића у 56. минуту после идеалне лопте Марка Марина разумели на погрешан начин - одустајањем од игре и чекањем да се меч заврши - играчи српског шампиона били су евидентно бољи од ривала, али Црвена звезда није била бољи тим од ХЈК Хелсинкија и то је улога у којој озбиљна такмичарска екипа не сме, не жели, па и не уме да се нађе.

Све оно што је досад одређивало тимове Владана Милојевића, борбени дух, дисциплина, воља, заједништво, овај пут красило је наступ ривала, који није био довољно добар да суровије казни неадекватан приступ екипе (тренер је употребио конструкцију "неки играчи"). 

Копенхаген ће то свакако бити, већ у уторак у 20.45, када почне прва од две утакмице у којима ће Црвена звезда имати право на пораз, па и елиминацију, али не и на игру без срца, жестине и страсти за победом, чак и када она значи "само" престиж и нешто бољу позицију на жребу неког следећег лета.

"Ми смо се задовољили резултатом који нам је обезбеђивао пролаз, док су се они без обзира на све борили до самог краја и постигли други гол. То је оно што ја не могу да схватим, јер смо и ми могли да дамо други гол, али смо га на крају примили", незадовољно је констатовао Звездин тренер после утакмице.

На конкретно питање како да поново пробуди "глад за победама" међу својим играчима, није имао прецизан одговор.

"То је добро питање. Мораћемо много да разговарамо на ту тему", рекао је.

Времена до прве утакмице са Копенхагеном идућег уторка у Београду има има довољно, тим пре што је одложен дуел са Вождовцем у Суперлиги, па играчи могу мисли да усмере само на Данце, који о фудбалу знају оно што Литванци и Финци тек морају да савладају.

"Џокер" у овим квалификацијама је истрошен, сваки наредни пораз могао би да значи и елиминацију, а до коначног циља - пласмана у групу Лиге шампиона - остале су још четири утакмице, односно два ривала.

Наш шампион сазнаће име следећег ривала на жребу у понедељак, а дан касније пред крцатим трибинама дочекати наредног у нади да неће бити последњи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар