Priča - Kako probuditi glad za pobjedama u Zvezdi?!

"To je dobro pitanje. Moraćemo mnogo da razgovaramo na tu temu", rekao je Milojević, posle poraza "koji ne boli", a trebalo bi i svakako hoće, ako crveno-beli već u utorak u 20. 45 ne izađu na teren gladni kao vukovi.

Fudbal 01.08.2019 | 09:55
Priča - Kako probuditi glad za pobjedama u Zvezdi?!
Već od samog početka gostovanja Crvene zvezde u Helsinkiju delovalo je kao da nešto neće biti dobro.

Tmurno, vetrovito i prohladno vreme imalo je značajan uticaj na to, ali i raspoloženje Vladana Milojevića na konferenciji za medije uoči revanša drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Nije Zvezdin trener bio veseo kao što ume. Više se činilo da jedva čeka da se konferencija završi, a tako su sutradan delovali i njegovi igrači na terenu.

Uvertiru porazu pogotkom u nadoknadi dali su idioti koji su došli na stadion ogrnuti zastavama Albanije i takozvanog Kosova u nameri da provociraju gostujuće navijače. Veći incident, srećom, sprečila je policija koja je reagovala na pojašnjenje momaka iz Zvezdinog bezbednosnog tima i izbacila provokatore sa stadiona.

U tim trenucima tenzije na tribinama utakmica je već počinjala…

Na kraju, crveno-beli su u Finskoj doživeli poraz 2:1 koji "ne boli", a trebalo bi i svakako hoće, ukoliko se iz njega što pre ne izvuku pouke.

Svesni da će protivnik jako teško nadoknaditi 0:2 iz beogradskog duela, crveno-beli nisu bili dovoljno koncentrisani i motivisani. Za to su kažnjeni ulaskom u neizvesnost i napetost na početku četvrtog poluvremena utakmice sa rivalom koji, pored svega prikazanog, ne bi smeo da drži potencijalnog učesnika Lige šampiona u neizvesnosti posle više od dva sata međusobnog duela.

Ovog puta Milojevićev tim na vreme se trgao i postigao "onaj" gol, koji je prema rečima samih igrača uoči puta bio označen kao primaran cilj u ranoj fazi utakmice, kako bi se izbegla neizvesnost i napetost... ali, i kako bi se nastavilo sa popravljanjem UEFA koeficijenta oslabljenog decenijom bez evropskog fudbala na jesen i proleće.

Čak i kada su pogodak Branka Jovančića u 56. minutu posle idealne lopte Marka Marina razumeli na pogrešan način - odustajanjem od igre i čekanjem da se meč završi - igrači srpskog šampiona bili su evidentno bolji od rivala, ali Crvena zvezda nije bila bolji tim od HJK Helsinkija i to je uloga u kojoj ozbiljna takmičarska ekipa ne sme, ne želi, pa i ne ume da se nađe.

Sve ono što je dosad određivalo timove Vladana Milojevića, borbeni duh, disciplina, volja, zajedništvo, ovaj put krasilo je nastup rivala, koji nije bio dovoljno dobar da surovije kazni neadekvatan pristup ekipe (trener je upotrebio konstrukciju "neki igrači"). 

Kopenhagen će to svakako biti, već u utorak u 20.45, kada počne prva od dve utakmice u kojima će Crvena zvezda imati pravo na poraz, pa i eliminaciju, ali ne i na igru bez srca, žestine i strasti za pobedom, čak i kada ona znači "samo" prestiž i nešto bolju poziciju na žrebu nekog sledećeg leta.

"Mi smo se zadovoljili rezultatom koji nam je obezbeđivao prolaz, dok su se oni bez obzira na sve borili do samog kraja i postigli drugi gol. To je ono što ja ne mogu da shvatim, jer smo i mi mogli da damo drugi gol, ali smo ga na kraju primili", nezadovoljno je konstatovao Zvezdin trener posle utakmice.

Na konkretno pitanje kako da ponovo probudi "glad za pobedama" među svojim igračima, nije imao precizan odgovor.

"To je dobro pitanje. Moraćemo mnogo da razgovaramo na tu temu", rekao je.

Vremena do prve utakmice sa Kopenhagenom idućeg utorka u Beogradu ima ima dovoljno, tim pre što je odložen duel sa Voždovcem u Superligi, pa igrači mogu misli da usmere samo na Dance, koji o fudbalu znaju ono što Litvanci i Finci tek moraju da savladaju.

"Džoker" u ovim kvalifikacijama je istrošen, svaki naredni poraz mogao bi da znači i eliminaciju, a do konačnog cilja - plasmana u grupu Lige šampiona - ostale su još četiri utakmice, odnosno dva rivala.

Naš šampion saznaće ime sledećeg rivala na žrebu u ponedeljak, a dan kasnije pred krcatim tribinama dočekati narednog u nadi da neće biti poslednji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar