ЛЕ - Чука није могла више: Даље иде бољи, норвешки тим!

Лекција за Чукарички, Молде лако до трећег кола квалфикација за Лигу Европе.  Фудбалери Чукаричког нису успели да се пласирају у треће коло квалификација за Лигу Европе.  Чукарички је био борбен, али је лидер норвешког првенства ипак показао да је квалитетнији ривал. И зато је ушао у треће коло квалификација за Лигу Европе.  Било је лепо док је трајало: Молде насамарио, па нокаутирао неискусну Чуку.  Брђани елиминисани од квалитетнијег противника у другом колу квалификација за Лигу Европе – 1:3.

Фудбал 31.07.2019 | 23:14
ЛЕ - Чука није могла више: Даље иде бољи, норвешки тим!
После 0:0 у Норвешкој, у реванш мечу са Молдеом на Бановом брду поражени су са 1:3 (0:2).

Тако ни трећи покушај да се домогну треће рунде није уродио плодом, пошто су били заустављени у истој рунди квалификација и 2015. и 2016. године.

Молде је, руку на срце био фаворит и пре ова два дуела, то је и показао на терену, посебно у овом сусрету где је деловао далеко конкретније и опасније, на крају и ефикасније.

Ко зна како би се меч кретао да је Чукарички већ у другом минуту искористио велику прилику.

Овусу је одлично упутио лопту пред гол, тамо је био Тедић, шутирао је, али је голман Молдеа успео да врховима прстију лопту избаци у корнер.

Све после тога, ишло је на воденицу гостију који су убрзо успоставили жељени ритам игре. Све је полазило од капитена Магнуса Волфа Еикрема, некадашњег играча Манчестер јунајтеда, који је сјајно проигравао саиграче и убрзо је Молде стекао предност.

Играо се четврти минут када је Омоијанфо шутирао са ивице казненог простора, лопта је погодила Стефана Шапића, променила смер и преварила немању Белића - 0:1.

Имао је Молде шансу у 15. минуту преко Хаугена, али је био непрецизан, да би у 37. минуту практично сва прича око победника двомеча била завршена.

Марко Доцић није успео да отклони опасност како је желео, лопта је дошла до Магнуса Волфа Еикрема, шутирао је неодбрањиво са 15 метара и мрежа Белића се затресла по други пут.

Био је то велики психолошки ударац за младу екипу Чукаричког од које нису успели да се опораве.

Имали су неколико покушаја у наставку, али искуснији Норвежани су паметно чували резултат, вребали из контре, на крају успели су да постигну још један гол.

Кнудсен је прошао у 78. минуту по левој страни, нико га није изблокирао, Белић је био немоћан.

Ипак, три минута касније, комбинације резервиста Чукаричког Видосављевића и Кајевића уродила је поготком.

Асмир Кајевић је изашао сам пред голмана, шутирао је у доњи леви угао за коначних 1:3.

Молде ће у трећем колу квалификација играти са бољим из двомеча између Ариса и АЕЛ-а из Лимасола.

Чукарички је имао подршку као мало када у својој историји, али скоро испуњене трибине стадиона на Бановом брду нису биле довољне да падне објективно јачи ривал.

"Брђани" су играли за историјски успех и први пласман у 3. коло квалификација, али ће тамо заслужено ићи фаворит из Норвешке.

Чука - Молде 1:3 (0:2) /први меч 0:0/

На челу са некадашњим играчем Манчестер јунајтеда, Магнусом Волфом Ејкремом (28), тим који је у доброј мери саставио Оле Гунар Солскјер контролисао је резултат у Београду и од старта утакмице водио меч како је желео.

У 5. минуту, у првој доброј акцији Молдеа, Ејкрем је асистирао Охију Омојжуанфуу, а он је ударцем са ивице казненог простора поставио 0:1, уз помоћ једног штопера домаћих.

Шокирани таквим почетком утакмице, млади играчи Александра Веселиновића споро су се опорављали, а у томе им није помогао други гол Норвежана, који је у 37. минуту постигао управо Ејкрем.

Капитен домаћих Марко Доцић лоше је испуцао једну лопту после центаршута, право на ногу искусном офанзивцу, који је послао иза леђа Немање Белића, хероја прве утакмице ова два тима.

Ту је било све готово, па је у наставку само било упитно који ће бити коначни резултат. Чука више није играла за пласман, већ за утешни гол, који је и постигла ударцем резервисте Асмира Кајевића у 82. минуту, али само за коначних 1:3.

Без обзира на то, "брђани" су били испраћени аплаузима публике, која је наградила њихову борбеност. Чини се да је у жељи предњачио офанзивац Самјуел Овусу, коме је ово извесно био опроштајни меч на Бановом брду, јер ће у милионском трансферу отићи у Азију.

У фудбалу најчешће није довољно да сте млађи и бржи од противника, да имате већу жељу и снажнији мотив. Довољно је противник намазанији од вас, да има довољно искуства да искористи ваше неискуство и сваки пад концентрације. Да вас „намести на лакат“ баш онда када судија окрене леђа. Управо је на једног таквог, превејаног противника налетео Чукарички у другом колу квалификација за Лигу Европе. Екипа Александра Веселиновића је донела активан резултат из Норвешке (0:0), али вечерас на Бановом брду није успела да направи подвиг против квалитетнијег противника, који је исувише лако кажњавао сваку грешку домаћина - 1:3 (0:2).

Брђани сва три гола примили баш на то неискуство у својим редовима. Сваки пут након својих добрих прилика и ситуација, онда када је комплетну екипу „повукла лопта“. Све су то ситуације из којих овај млади Веселиновићев тим треба да учи, али ипак није било да се на Бановом брду закаже још један европски меч. Ипак, иза Чукаричког остаје позитиван утисак, јер ће сви памтити лепршаву игру из мечева са Банантсом. Обрачуни са Молдеом су јасно показали да је за озбиљнији европски резултат у овом тренутку неопходно нешто више од чистог талента.

Чука је ушла у меч храбро. Већ на самом старту Овусу је сјајно упослио Тедића, који је одлично гађао под пречку, али је Кранинкс лопту пребацио у корнер. Та прилика као да је учинила да Брђани изгубе концентрацију када је у питању чување свог гола. Превише је простора у контранападу остало за Омојиџунафа у четвртом минуту. Снажни крилни нападач Молдеа се лако изборио за позицију, али је онда уз доста среће послао лопту иза леђа немоћног Белића. Лопта је на путу ка голу закачила некога у одбрани Брђана, па се само откотрљала у небрањени део мреже.

Све до 27. минута игре чекало се да екипа Александра Веселиновића поново почне да напада. Тада су сјајно на десном боку искомбиновали Овусу и Ћиркович, а онда је репрезентативац Гане, коме је ово извесно био последњи меч за Брђане, шутирао снажно преко гола Норвежана. Ипак, уместо додатног пристиска, уследио је хладан туш у 38. минуту. Поново су домаћи дозволили да се гости олако изборе за повољну ситуацију. Капитену Ејкрему се вратила лопта након лоше реакције Доцића, а онда је уследио прецизан ударац са 15 метара удаљености.

Покушао је Чукарички да у другом полувремену повеже неповевезано из првог дела. То му је донекле дозволио и гостујући тим, који се повукао и препиустио иницијативу домаћину, чекајући прилику да одговори из контранапада. Ипак, Веселиновићев тим није лако долазио у опасне ситуације пред противничким голом, али је средином другог полувремена коначно почео опасно да прети. Ипак, уследио је идентични сценарио као код оба поготка у првом полувремену. Непосредно пре трећег гола гостију одлично је још једном гађао Овусу, али се истакао голман Молдеа. Све је и дефинитивно било решено у 78. минуту. Резервиста Кнудсон је након још једног лаганог контранапада казнио лошу реакцију одбране домаћина.

Ипак, да вечерас не буде све црно по Чукарички постарао се искусни Асмир Кајевић, који је у 82. минуту крунисао одличну акцију домаћина и зарадио аплазуе максимално испуњених трибина на Бановом брду.

ЧУКАРИЧКИ - МОЛДЕ 1:3
/Кајевић 82 - Омојиџуанфо, Ејкрем 37, Кнудсон 78/

Стадион Чукаричког
Гледалаца: 4.070
Судија: Микола Балакин (Украјина)

Чукарички (4-2-3-1): Белић - Ћирковић, Шапић, Пушкарић, Богосавац - Доцић, Ковач (од 80. Алексић) - Овусу, Стојановић (од 46. Видосављевић), Ђорђевић (од 70. Кајевић) - Тедић.

Молде (4-2-3-1): Кранинкс - Харлдсајд, Бјернбак, Форен, Хауген - Аурсенс, Хусаин - Ејкрем (од 79. Елингсен), Хестад, Омојиџуанфо (од 70. Кнудсон) - Џејмс.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар