ЛШ: Хелсинки - Звезда 2:1, шта кажу играчи?

Дегенек: Други треба да се прилагоде нама, а не ми њима! Фудбалер Црвене звезде Милош Дегенек рекао је да је у овом тренутку најважнији пласман у наредно коло Лиге шампиона.  Јованчић: Морамо много тога да поправимо! Фудбалер Црвене звезде Душан Јованчић рекао је да његова екипа мора много тога да поправи ако жели да продје и треће коло квалификација за Лигу шампиона.  Борјан о "повреди": Хтео сам да смирим екипу. . .  "Треба да се тргнемо и добро концентришемо за даље, ово је одлична опомена за све нас", поручио је Милан Борјан.

Фудбал 01.08.2019 | 09:16
ЛШ: Хелсинки - Звезда 2:1, шта кажу играчи?
"Имамо времена да се фокусирамо на ту утакмицу (против Копенхагена). Позитивно је што смо прошли даље", рекао је Дегенек новинарима.

Звезда је у реванш утакмици у Хелсинкију одиграла слаб меч, поражена је резултатом 2:1, али заслужено иде у треће коло.

"Никада није лепо да се изгуби, али нама је битно да смо прошли даље. Није пожељно да се приме два гола, да се изгуби утакмица, али из тога може нешто да се научи".

На питање шта очекује од меча с Копенхагеном, Дегенек каже: "Много јача су екипа. Квалитетнија лига у Данској, него у Финској. Очекује нас јака утакмица. Мислим да ће играти 4-4-2, директнији фудбал", и додаје:

"Не треба ми да се прилагодимо никоме, већ они да се прилагоде нама".

Јованчић: Морамо много тога да поправимо! Фудбалер Црвене звезде Душан Јованчић рекао је да његова екипа мора много тога да поправи ако жели да продје и треће коло квалификација за Лигу шампиона.

"Нисмо задовољни, некарактеристично је за нас то што смо примили два гола. Морамо много тога да исправимо ако желимо да продјемо треће коло. Има времена да поправимо ствари и надам се да ће тако и бити", рекао је Јованчић новинарима после утакмице у Хелсинкију.

Звезда је прошла у треће коло квалификација за Лигу шампиона, упркос поразу у гостима са 2:1 од ХЈК Хелсинкија.

Јованчић је био стрелац за црвено-беле. 

"Драго ми је што сам дао гол, увек је, посебно када је нешто овако битно", казао је Јованчић.

По његовим речима, вештачка трава је више одговарала Хелсинкију, али "то нема везе ни са чим" већ да Звезда мора да се побољша како би наставила европски пут.

Звездини фудбалери су пре утакмице пружили подршку повредјеном саиграчу Бранку Јовичићу.

Борјан о "повреди": Хтео сам да смирим екипу... "Треба да се тргнемо и добро концентришемо за даље, ово је одлична опомена за све нас", поручио је Милан Борјан.

После гола за Хелсинки на "отварању" другог полувремена уследила је још једна велика шанса за домаћина, али је акција прекинута због прекршаја над Миланом Борјаном.

Судећи по реакцији канадског голмана деловало је да је у питању озбиљнија повреда зглоба, дуго му се указивала помоћ на терену, чак је и Зоран Поповић устао да се загрева, али је први чувар мреже Црвене звезде ипак остао у игри и привео меч крају...

Није успео да спречи пораз после још једне грешке бекова (2:1), после Родића и Стојковић се "успавао", а сви су стрепели због информација о његовој потенцијалној повреди.

Укратко - у реду је!

"Није страшно, није то био јак ударац него сам хтео да смирим мало екипу, да се саиграчи одморе. Овај пораз треба да нам буде лекција да се добро припремимо за Копенхаген и да против њих обезбедимо Лигу Европе... Треба да се тргнемо и добро концентришемо за даље, ово је одлична опомена за све нас", изјавио је најискуснији фудбалер Црвене звезде.

Сада играчи знају како НЕ ТРЕБА у уторак против Данаца.

"Ако уђемо у утакмицу у уторак као што смо против Хелсинкија у Београду, онда нема проблема...", поручио је Борјан.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ИГРАЛИ СТЕ

01.08.2019 08:43

КАО БЕЗВОЉНИ АМАТЕРИ. БРУКА ЗА СРПСКИ ФУДБАЛ.

ОДГОВОРИТЕ