LŠ: Helsinki - Zvezda 2:1, šta kažu igrači?

Degenek: Drugi treba da se prilagode nama, a ne mi njima! Fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek rekao je da je u ovom trenutku najvažniji plasman u naredno kolo Lige šampiona.  Jovančić: Moramo mnogo toga da popravimo! Fudbaler Crvene zvezde Dušan Jovančić rekao je da njegova ekipa mora mnogo toga da popravi ako želi da prodje i treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.  Borjan o "povredi": Hteo sam da smirim ekipu. . .  "Treba da se trgnemo i dobro koncentrišemo za dalje, ovo je odlična opomena za sve nas", poručio je Milan Borjan.

Fudbal 01.08.2019 | 09:16
LŠ: Helsinki - Zvezda 2:1, šta kažu igrači?
"Imamo vremena da se fokusiramo na tu utakmicu (protiv Kopenhagena). Pozitivno je što smo prošli dalje", rekao je Degenek novinarima.

Zvezda je u revanš utakmici u Helsinkiju odigrala slab meč, poražena je rezultatom 2:1, ali zasluženo ide u treće kolo.

"Nikada nije lepo da se izgubi, ali nama je bitno da smo prošli dalje. Nije poželjno da se prime dva gola, da se izgubi utakmica, ali iz toga može nešto da se nauči".

Na pitanje šta očekuje od meča s Kopenhagenom, Degenek kaže: "Mnogo jača su ekipa. Kvalitetnija liga u Danskoj, nego u Finskoj. Očekuje nas jaka utakmica. Mislim da će igrati 4-4-2, direktniji fudbal", i dodaje:

"Ne treba mi da se prilagodimo nikome, već oni da se prilagode nama".

Jovančić: Moramo mnogo toga da popravimo! Fudbaler Crvene zvezde Dušan Jovančić rekao je da njegova ekipa mora mnogo toga da popravi ako želi da prodje i treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Nismo zadovoljni, nekarakteristično je za nas to što smo primili dva gola. Moramo mnogo toga da ispravimo ako želimo da prodjemo treće kolo. Ima vremena da popravimo stvari i nadam se da će tako i biti", rekao je Jovančić novinarima posle utakmice u Helsinkiju.

Zvezda je prošla u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, uprkos porazu u gostima sa 2:1 od HJK Helsinkija.

Jovančić je bio strelac za crveno-bele. 

"Drago mi je što sam dao gol, uvek je, posebno kada je nešto ovako bitno", kazao je Jovančić.

Po njegovim rečima, veštačka trava je više odgovarala Helsinkiju, ali "to nema veze ni sa čim" već da Zvezda mora da se poboljša kako bi nastavila evropski put.

Zvezdini fudbaleri su pre utakmice pružili podršku povredjenom saigraču Branku Jovičiću.

Borjan o "povredi": Hteo sam da smirim ekipu... "Treba da se trgnemo i dobro koncentrišemo za dalje, ovo je odlična opomena za sve nas", poručio je Milan Borjan.

Posle gola za Helsinki na "otvaranju" drugog poluvremena usledila je još jedna velika šansa za domaćina, ali je akcija prekinuta zbog prekršaja nad Milanom Borjanom.

Sudeći po reakciji kanadskog golmana delovalo je da je u pitanju ozbiljnija povreda zgloba, dugo mu se ukazivala pomoć na terenu, čak je i Zoran Popović ustao da se zagreva, ali je prvi čuvar mreže Crvene zvezde ipak ostao u igri i priveo meč kraju...

Nije uspeo da spreči poraz posle još jedne greške bekova (2:1), posle Rodića i Stojković se "uspavao", a svi su strepeli zbog informacija o njegovoj potencijalnoj povredi.

Ukratko - u redu je!

"Nije strašno, nije to bio jak udarac nego sam hteo da smirim malo ekipu, da se saigrači odmore. Ovaj poraz treba da nam bude lekcija da se dobro pripremimo za Kopenhagen i da protiv njih obezbedimo Ligu Evrope... Treba da se trgnemo i dobro koncentrišemo za dalje, ovo je odlična opomena za sve nas", izjavio je najiskusniji fudbaler Crvene zvezde.

Sada igrači znaju kako NE TREBA u utorak protiv Danaca.

"Ako uđemo u utakmicu u utorak kao što smo protiv Helsinkija u Beogradu, onda nema problema...", poručio je Borjan.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

IGRALI STE

01.08.2019 08:43

KAO BEZVOLJNI AMATERI. BRUKA ZA SRPSKI FUDBAL.

ODGOVORITE