Новинар Ковач: Нисам крив!

Бањалучка полиција саслушала је новинара "Импулс" портала и акивисту Миљана Ковача. Ковач је синоћ ухапшен на Граничном прелазу Градишка, због оптужбе да је спријечио полицајца у обављању службене дужности током протеста грађана 25. децембра 2018. године, на Тргу Крајине у Бањалуци.

Република Српска 31.07.2019 | 19:38
Новинар Ковач: Нисам крив!
Бањалучка полиција данас је саслушала и пустила новинара "Импулс" портала и акивисту Миљана Ковача, који је синоћ ухапшен на Граничном прелазу Градишка. 

Миљан Ковач приведен је 30. јула око 23 часа због неодазивања на позиву за саслушање. Терети се да је спријечио полицајца у обављању службене дужности током протеста грађана 25. децембра 2018. године, на Тргу Крајине у Бањалуци, због привођења родитеља Давида Драгичевића, младића убијеног у марту прошле године под још неразјашњеним околностима.

Миљан Ковач је неко вријеме боравио изван БиХ у коју се, према изјави његове супруге "Импулсу", вратио прије отприлике мјесец дана. Од тада је бар једном напустио земљу без икаквих проблема, а ухапшен је када се заједно са супругом покушао вратити у БиХ преко граничног прелаза у Градишци.

Након саслушања Миљан Ковач изјавио је новинарима "Импулса": "Могу рећи да се не осјећам одговорним ни по једној тачки која ми се ставља на терет, зато што наведена дјела нисам починио, нити сам нанио било коме тјелесне повреде. Друга ствар коју желим нагласити је да су припадници граничне полиције БиХ који су ме лишили слободе јутрос по захтјеву ПУ Бањалука били врло професионални и љубазни. Такође, могу рећи да су припадници ПУ Бањалука били јако коректни. Чекамо наставак, осјећам се одлично".

Ковачев адвокат, Смиљана Моравац – Бабић додала је: "Мој клијент се терети за спречавања вршења службене дужности, односно радње од стране службеног лица, из члана 306 став 1 КЗРС, и напад на службено лице у вршењу службене дужности  из члана 308, став 2 КЗРС.
Наравно да господин Ковач није починио ни једно од ових кривичних дјела за која се сумњичи, мало је, да кажем, чудно да је квалификација члана 308 став 2, која упућује на тјелесну повреду службеног лица. Та квалификација никако не може да стоји, јер из видео-снимка који је на YоуТубе платформи видљиво, а и многи грађани могу то да посвједоче, да господин Ковач није додирнуо полицајца, а камоли да му је нанио тјелесну повреду.

Ово ће ићи даље у поступак. Вјероватно ће доћи до подизања оптужнице. Тврдимо да није дошло до напада од стране господина Ковача на службено лице, дакле, нема никаквог основа за процесуирање, али имајућу у виду досадашње поступке службених лица, односно органа, за очекивати је да ће то ићи у поступак". 

Импулспортал

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Вјецити опозиционар

31.07.2019 18:40

Нормално да цовјек није крив. То је само спин полиције. Они тукли народ, а сад оптужују оне које су малтретирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина рви

31.07.2019 19:44

Како је сада фин.Гдје нестаде онај бијес и мрзња.Лицемјер.

Name

Кум

31.07.2019 20:33

Све је то народ крив како се муп и влада понаса.ми смо кукавицки народ.само да мене недира а за другог ме боли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

31.07.2019 21:35

Ковац је нормалан кад је тријезан али кад попије коју пребаци га. Мислим да це му суд одрезати озбиљну казну, постоји снимак напада на полицајца. Нема ту пуно паметовања ако не поткујес судију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

01.08.2019 05:41

Адвокатово је да те своје тврдње доказе на суду а не по порталима. Адвокат и серијског убице тврди да му је клијент невин.

ОДГОВОРИТЕ