Novinar Kovač: Nisam kriv!

Banjalučka policija saslušala je novinara "Impuls" portala i akivistu Miljana Kovača. Kovač je sinoć uhapšen na Graničnom prelazu Gradiška, zbog optužbe da je spriječio policajca u obavljanju službene dužnosti tokom protesta građana 25. decembra 2018. godine, na Trgu Krajine u Banjaluci.

Republika Srpska 31.07.2019 | 19:38
Novinar Kovač: Nisam kriv!
Banjalučka policija danas je saslušala i pustila novinara "Impuls" portala i akivistu Miljana Kovača, koji je sinoć uhapšen na Graničnom prelazu Gradiška. 

Miljan Kovač priveden je 30. jula oko 23 časa zbog neodazivanja na pozivu za saslušanje. Tereti se da je spriječio policajca u obavljanju službene dužnosti tokom protesta građana 25. decembra 2018. godine, na Trgu Krajine u Banjaluci, zbog privođenja roditelja Davida Dragičevića, mladića ubijenog u martu prošle godine pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Miljan Kovač je neko vrijeme boravio izvan BiH u koju se, prema izjavi njegove supruge "Impulsu", vratio prije otprilike mjesec dana. Od tada je bar jednom napustio zemlju bez ikakvih problema, a uhapšen je kada se zajedno sa suprugom pokušao vratiti u BiH preko graničnog prelaza u Gradišci.

Nakon saslušanja Miljan Kovač izjavio je novinarima "Impulsa": "Mogu reći da se ne osjećam odgovornim ni po jednoj tački koja mi se stavlja na teret, zato što navedena djela nisam počinio, niti sam nanio bilo kome tjelesne povrede. Druga stvar koju želim naglasiti je da su pripadnici granične policije BiH koji su me lišili slobode jutros po zahtjevu PU Banjaluka bili vrlo profesionalni i ljubazni. Takođe, mogu reći da su pripadnici PU Banjaluka bili jako korektni. Čekamo nastavak, osjećam se odlično".

Kovačev advokat, Smiljana Moravac – Babić dodala je: "Moj klijent se tereti za sprečavanja vršenja službene dužnosti, odnosno radnje od strane službenog lica, iz člana 306 stav 1 KZRS, i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti  iz člana 308, stav 2 KZRS.
Naravno da gospodin Kovač nije počinio ni jedno od ovih krivičnih djela za koja se sumnjiči, malo je, da kažem, čudno da je kvalifikacija člana 308 stav 2, koja upućuje na tjelesnu povredu službenog lica. Ta kvalifikacija nikako ne može da stoji, jer iz video-snimka koji je na YouTube platformi vidljivo, a i mnogi građani mogu to da posvjedoče, da gospodin Kovač nije dodirnuo policajca, a kamoli da mu je nanio tjelesnu povredu.

Ovo će ići dalje u postupak. Vjerovatno će doći do podizanja optužnice. Tvrdimo da nije došlo do napada od strane gospodina Kovača na službeno lice, dakle, nema nikakvog osnova za procesuiranje, ali imajuću u vidu dosadašnje postupke službenih lica, odnosno organa, za očekivati je da će to ići u postupak". 

Impulsportal

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Vjeciti opozicionar

31.07.2019 20:40

Normalno da covjek nije kriv. To je samo spin policije. Oni tukli narod, a sad optužuju one koje su maltretirali.

ODGOVORITE
Name

Bijeljina rvi

31.07.2019 21:44

Kako je sada fin.Gdje nestade onaj bijes i mrznja.Licemjer.

Name

Kum

31.07.2019 22:33

Sve je to narod kriv kako se mup i vlada ponasa.mi smo kukavicki narod.samo da mene nedira a za drugog me boli

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

31.07.2019 23:35

Kovac je normalan kad je trijezan ali kad popije koju prebaci ga. Mislim da ce mu sud odrezati ozbiljnu kaznu, postoji snimak napada na policajca. Nema tu puno pametovanja ako ne potkujes sudiju.

ODGOVORITE
Name

Zoran

01.08.2019 07:41

Advokatovo je da te svoje tvrdnje dokaze na sudu a ne po portalima. Advokat i serijskog ubice tvrdi da mu je klijent nevin.

ODGOVORITE