Порасла добит Нове банке

Добит Нове банке за првих 6 мјесеци порасла је на 7 милиона КМ.

Република Српска 31.07.2019 | 17:31
Порасла добит Нове банке
За првих шест мјесеци у 2019. години Нова банка је остварила нето добит у износу од 7 милиона КМ, што је за 13% више у односу на исти период претходне године. 

Актива банке такође биљежи раст од 3% и сада износи 2.033 милиона КМ. Кредити и депозити биљеже раст од по 3%. Стопа регулаторног капитала Нове банке на датум 30.06.2019. године износи 15%.

Предсједник Управе Нове банке, Срђан Кондић, сматра да овакви резултати показују да је ојачано повјерење грађана и корпоративних клијената у Нову банку, као лидера на банкарском тржишту Републике Српске и једне од највећих банака у Босни и Херцеговини.

– Сви кључни показатељи који су остварени изнад су плана и већи су него прошле године у истом периоду. Добре резултате смо постигли трудом и преданим залагањем наших запослених, интезивирањем тржишног присуства, као и рационализацијом трошкова пословања. Овај пословни резултат показује да Нова банка посједује велики потенцијал за даљи раст, како на банкарском тржишту Републике Српске, тако и на банкарском тржишту Босне и Херцеговине. Истовремено, резултат банци даје мотив, али и намеће обавезу да и у наредном периоду одговорно послује, те додатно унаприједи своје услуге према клијентима – истакао је Кондић. 

Банка у наредном периоду планира додатно повећати доступност својих производа и услуга клијентима, путем отварања нових пословница, као и путем развоја дигиталних канала дистрибуције, првенствено нове савремене мобилне апликације те нових мултифункционалних банкомата, на којима ће клијенти моћи на лакши и јефтинији начин да обављају своје трансакције, без чекања у редовима.

Нова банка ове године обиљежава 20 година свог постојања и рада. Банка своје пословање обавља путем 64 пословнице и запошљава 704 радника.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мирослав

01.08.2019 04:29

На сваком мјесту човјек од повјерења, и то није секта, ја тебе ти мене штити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоча

01.08.2019 04:41

Наше, а успјешно, а кажу нам да не може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.08.2019 08:27

Аха,видјецемо до кад !