Porasla dobit Nove banke

Dobit Nove banke za prvih 6 mjeseci porasla je na 7 miliona KM.

Republika Srpska 31.07.2019 | 17:31
Porasla dobit Nove banke
Za prvih šest mjeseci u 2019. godini Nova banka je ostvarila neto dobit u iznosu od 7 miliona KM, što je za 13% više u odnosu na isti period prethodne godine. 

Aktiva banke takođe bilježi rast od 3% i sada iznosi 2.033 miliona KM. Krediti i depoziti bilježe rast od po 3%. Stopa regulatornog kapitala Nove banke na datum 30.06.2019. godine iznosi 15%.

Predsjednik Uprave Nove banke, Srđan Kondić, smatra da ovakvi rezultati pokazuju da je ojačano povjerenje građana i korporativnih klijenata u Novu banku, kao lidera na bankarskom tržištu Republike Srpske i jedne od najvećih banaka u Bosni i Hercegovini.

– Svi ključni pokazatelji koji su ostvareni iznad su plana i veći su nego prošle godine u istom periodu. Dobre rezultate smo postigli trudom i predanim zalaganjem naših zaposlenih, inteziviranjem tržišnog prisustva, kao i racionalizacijom troškova poslovanja. Ovaj poslovni rezultat pokazuje da Nova banka posjeduje veliki potencijal za dalji rast, kako na bankarskom tržištu Republike Srpske, tako i na bankarskom tržištu Bosne i Hercegovine. Istovremeno, rezultat banci daje motiv, ali i nameće obavezu da i u narednom periodu odgovorno posluje, te dodatno unaprijedi svoje usluge prema klijentima – istakao je Kondić. 

Banka u narednom periodu planira dodatno povećati dostupnost svojih proizvoda i usluga klijentima, putem otvaranja novih poslovnica, kao i putem razvoja digitalnih kanala distribucije, prvenstveno nove savremene mobilne aplikacije te novih multifunkcionalnih bankomata, na kojima će klijenti moći na lakši i jeftiniji način da obavljaju svoje transakcije, bez čekanja u redovima.

Nova banka ove godine obilježava 20 godina svog postojanja i rada. Banka svoje poslovanje obavlja putem 64 poslovnice i zapošljava 704 radnika.

(Srpskainfo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Мирослав

01.08.2019 04:29

На сваком мјесту човјек од повјерења, и то није секта, ја тебе ти мене штити.

ODGOVORITE
Name

Foča

01.08.2019 04:41

Naše, a uspješno, a kažu nam da ne može.

ODGOVORITE
Name

Re

01.08.2019 08:27

Aha,vidjecemo do kad !