Свјетски рекордер: Зависник сам од бола!

Британски пливач Адам Пити каже да ужива у напорним тренинзима. "Волим напорно да тренирам и то не бих мењао ни за шта на свету. Што више бола претрпим, осећам се боље", поручио после четири медаље на СП.

Остали спортови 01.08.2019 | 10:51
Свјетски рекордер: Зависник сам од бола!
Британски пливач Адам Пити открио је да ужива у болу и јаким тренинзима, након што се његов напоран рад исплатио на Светском првенству у Јужној Кореји, где је поставио нови светски рекорд и освојио четири медаље.

Пити је на тек завршеном шампионату света освојио четири медаље, од којих три златне, а оборио је сопствени светски рекорд у полуфиналу трке на 100 метара прсно.

Остварио је резултат од 56,88 секунди и постао први пливач који је спустио границу испод 57 секунди.

"Уживам у напорном раду и зависник сам од бола. Чим сам завршио такмичење на Олимпијским играма у Рију 2016, где нико није био ни близу 58 секунди, радио сам на томе да померим границу и радио сам заиста, заиста напорно у протекле три године за 0,2 секунде, што је лудо. Ниједна нормална особа то не ради", рекао је Пити.

"Уживам у болу. Звучи чудно, али волим да напорно тренирам и то не бих мењао ни за шта на свету. Што више бола претрпим, осећам се боље", додао је Пити. 

Он је рекао да мир достиже тренинзима и такмичењима и да се мучи да попуни ту празнину када је ван базена.

Открио је и да се у прошлости борио против депресије.

"Када идете на злато на Олимпијским играма или Светском првенству, све је теже померити границе. Када се враћате са Игара, тамо сте били са екипом, све се вртело око спорта, онда се вратите кући и све је то нестало. Имате велику празнину у животу, где у одређеном смислу размишљате због чега заправо живите. Звучи опасно када тако размишљате и потребна вам је помоћ. Све је сиво и црно и тешко је прилагодити се, па је важно да разговарате са породицом и пријатељима о томе", навео је Пити.

Спорт доноси много радости, али може бити и другачије.

"Да, спорт инспирише људе, али то није све. Већина спортиста мисле да ако изгубе, да губе све. Али, то није тако пошто и даље имаш породицу која те воли, или пса који ти се обрадује и те мале ствари које су важне", додао је један од набољих пливача данашњице.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар