Мозгов и Химки - трећа срећа!

Снажни руски центар вратио се у домовину, у добро познату екипу, коју је овог лета појачао и српски репрезентативац Стефан Јовић.  НБА појачање за руски састав.

Кошарка 01.08.2019 | 12:07
Мозгов и Химки - трећа срећа!
Тимофеј Мозгов после четири године напустио је НБА и вратио се у домовину. Учинио је исто што и 2011. када је после наступа за Њујорк Никсе и Денвер Нагитсе обукао дрес Химкија.

Са руским клубом потписао је уговор на једну сезону.

Мозгов (33 године, 216 центиметара), који је са Кливлендом освојио шампионски пехар 2016. године, пропустио је целу прошлу сезону због озбиљних проблема са коленом.

Прошлог јула је из Бруклина прешао у Орландо, али за ту екипу није одиграо ниједан меч, а након растанка са "магичнима" вратио се у Русију, где је започео терапије коју су дале резултате.

Он се још увек опоравља због чега је селектору Сергеју Базаревичу отказао наступ на Светском првенству у Кини овог лета, али се нада да ће бити спреман за почетак сезоне у којој ће Химки наступати у Евролиги.

Мозгову ће то бити трећи пут да наступа за руски тим, након што је играо у периоду од 2006. до 2010. године, а потом и пре осам година, за време локаута у НБА лиги.

Мозгов, који је током девет сезона проведених у НБА имао у просеку 6,8 поена и 4,9 скокова по мечу, сарађиваће са српским репрезентативцем Стефаном Јовићем, који је такође недавно појачао тим из Москве.

Химки је овог лета ангажовао и Девина Букера, Џеремија Еванса, Јаниса Тиму, Даириса Бертанса, Сергеја Карашева, Андреја Десјатникова и Евгенија Валијева, а међу онима који су напустили клуб су и Стефан Марковић и Чарлс Џенкинс.

Тимофеј Мозгов се вратио у Европу, у Евролигу.

Химки је званично представио Мозгова као ново појачање за сезону 2019/2020 и то је објавио на свом званичном сајту.

Руски тешкаш се тако вратио у тим за који је играо до 2006. до 2010. године, а играо је кратко у Химкију током 2011. године у току "локаута".

"Сви су ме чекали и сви ме воле овде. Химки је мој град. Имам много везе са овим градом и клубом. Наредна сезона ће бити веома битна и за мене и за тим", рекао је Мозгов.

Мозгов има 32 године и враћа се у Евролигу пошто је имао 6,8 поена и пет скокова за 18 минута у просеку у НБА лиги. Играо је укупно 454 утакмица у НБА лиги за осам година, а носио је дрес Денвера, Кливленда, Лејкерса, Бруклина и Орланда.

Није играо већи део прошле сезоне због повреде колена због које неће играти за Русију на Мундобаскету, али ће бити вероватно спреман за почетак наредне сезоне.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар