Mozgov i Himki - treća sreća!

Snažni ruski centar vratio se u domovinu, u dobro poznatu ekipu, koju je ovog leta pojačao i srpski reprezentativac Stefan Jović.  NBA pojačanje za ruski sastav.

Košarka 01.08.2019 | 12:07
Mozgov i Himki - treća sreća!
Timofej Mozgov posle četiri godine napustio je NBA i vratio se u domovinu. Učinio je isto što i 2011. kada je posle nastupa za Njujork Nikse i Denver Nagitse obukao dres Himkija.

Sa ruskim klubom potpisao je ugovor na jednu sezonu.

Mozgov (33 godine, 216 centimetara), koji je sa Klivlendom osvojio šampionski pehar 2016. godine, propustio je celu prošlu sezonu zbog ozbiljnih problema sa kolenom.

Prošlog jula je iz Bruklina prešao u Orlando, ali za tu ekipu nije odigrao nijedan meč, a nakon rastanka sa "magičnima" vratio se u Rusiju, gde je započeo terapije koju su dale rezultate.

On se još uvek oporavlja zbog čega je selektoru Sergeju Bazareviču otkazao nastup na Svetskom prvenstvu u Kini ovog leta, ali se nada da će biti spreman za početak sezone u kojoj će Himki nastupati u Evroligi.

Mozgovu će to biti treći put da nastupa za ruski tim, nakon što je igrao u periodu od 2006. do 2010. godine, a potom i pre osam godina, za vreme lokauta u NBA ligi.

Mozgov, koji je tokom devet sezona provedenih u NBA imao u proseku 6,8 poena i 4,9 skokova po meču, sarađivaće sa srpskim reprezentativcem Stefanom Jovićem, koji je takođe nedavno pojačao tim iz Moskve.

Himki je ovog leta angažovao i Devina Bukera, Džeremija Evansa, Janisa Timu, Dairisa Bertansa, Sergeja Karaševa, Andreja Desjatnikova i Evgenija Valijeva, a među onima koji su napustili klub su i Stefan Marković i Čarls Dženkins.

Timofej Mozgov se vratio u Evropu, u Evroligu.

Himki je zvanično predstavio Mozgova kao novo pojačanje za sezonu 2019/2020 i to je objavio na svom zvaničnom sajtu.

Ruski teškaš se tako vratio u tim za koji je igrao do 2006. do 2010. godine, a igrao je kratko u Himkiju tokom 2011. godine u toku "lokauta".

"Svi su me čekali i svi me vole ovde. Himki je moj grad. Imam mnogo veze sa ovim gradom i klubom. Naredna sezona će biti veoma bitna i za mene i za tim", rekao je Mozgov.

Mozgov ima 32 godine i vraća se u Evroligu pošto je imao 6,8 poena i pet skokova za 18 minuta u proseku u NBA ligi. Igrao je ukupno 454 utakmica u NBA ligi za osam godina, a nosio je dres Denvera, Klivlenda, Lejkersa, Bruklina i Orlanda.

Nije igrao veći deo prošle sezone zbog povrede kolena zbog koje neće igrati za Rusiju na Mundobasketu, ali će biti verovatno spreman za početak naredne sezone.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar