Покетино: Нисам менаџер, тренер сам!

Маурисио Покетино са пуно успјеха води посљедњих година Тотенхем, али признаје да није укључен у трансфер пијацу и да та улога у клубу припада предсједнику.

Фудбал 31.07.2019 | 15:55
Покетино: Нисам менаџер, тренер сам!
Тренер Тотенхема Маурисио Покетино рекао је да није задужен за трансфере играча.

"Не знам ништа о ситуацији мојих играча", рекао је Покетино, пренијели су британски медији.

Почетком мјесеца Тотенхем је за клупски рекорд довео играча Лиона Тангија Ндомбелеа, што је био тек други играч кога је лондонски клуб купио од јануара 2018. године.

Када је Покетино продужио уговор са Тотенхемом, 2016. године, његово звање промијенило се из главни тренер у менаџер, а он је тада рекао да се са тим слаже и "да ће то бити добро за све".

Покетино је у мају 2018. године потписао нови петогодишњи уговор. Он је недавно рекао да би било глупо да остане у клубу ако управа очекује сличан ниво успјеха без промјена начина вођења клуба. Аргентинац је прошле сезоне предводио екипу до финала Лиге шампиона и четвртог мјеста у Премијер лиги.

"Не желим да отворим ново поглавље без плана, без јасне идеје", рекао је он.

Послије јучерашње побједе над Реал Мадридом од 1:0 на турниру у Минхену голом Харија Кејна, Покетино је избјегао питање о трансферу Денија Роуза.

"Ја само тренирам екипу и покушавам да извучем најбоље од ње. Продај, купуј играче, потписуј уговор, не потписуј уговор, мислим да то није у мојом рукама, већ у рукама предсједника Данијела Левија. Клуб треба да промијени моје звање менаџера. Наравно ја сам тренер и одлучујем о стратегији игре, али у другим сферама не знам. Данас мислим да сам тренер", рекао је Покетино.

Послије његове изјаве на друштвеним мрежама појавио се хештаг #БацкПоцх, којим су навијачи подржали Покетина.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар