Poketino: Nisam menadžer, trener sam!

Maurisio Poketino sa puno uspjeha vodi posljednjih godina Totenhem, ali priznaje da nije uključen u transfer pijacu i da ta uloga u klubu pripada predsjedniku.

Fudbal 31.07.2019 | 15:55
Poketino: Nisam menadžer, trener sam!
Trener Totenhema Maurisio Poketino rekao je da nije zadužen za transfere igrača.

"Ne znam ništa o situaciji mojih igrača", rekao je Poketino, prenijeli su britanski mediji.

Početkom mjeseca Totenhem je za klupski rekord doveo igrača Liona Tangija Ndombelea, što je bio tek drugi igrač koga je londonski klub kupio od januara 2018. godine.

Kada je Poketino produžio ugovor sa Totenhemom, 2016. godine, njegovo zvanje promijenilo se iz glavni trener u menadžer, a on je tada rekao da se sa tim slaže i "da će to biti dobro za sve".

Poketino je u maju 2018. godine potpisao novi petogodišnji ugovor. On je nedavno rekao da bi bilo glupo da ostane u klubu ako uprava očekuje sličan nivo uspjeha bez promjena načina vođenja kluba. Argentinac je prošle sezone predvodio ekipu do finala Lige šampiona i četvrtog mjesta u Premijer ligi.

"Ne želim da otvorim novo poglavlje bez plana, bez jasne ideje", rekao je on.

Poslije jučerašnje pobjede nad Real Madridom od 1:0 na turniru u Minhenu golom Harija Kejna, Poketino je izbjegao pitanje o transferu Denija Rouza.

"Ja samo treniram ekipu i pokušavam da izvučem najbolje od nje. Prodaj, kupuj igrače, potpisuj ugovor, ne potpisuj ugovor, mislim da to nije u mojom rukama, već u rukama predsjednika Danijela Levija. Klub treba da promijeni moje zvanje menadžera. Naravno ja sam trener i odlučujem o strategiji igre, ali u drugim sferama ne znam. Danas mislim da sam trener", rekao je Poketino.

Poslije njegove izjave na društvenim mrežama pojavio se heštag #BackPoch, kojim su navijači podržali Poketina.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar