Несрећа: Комшија гледао како гину

Кажу да је друг ишао колима испред њих и видио у ретровизору како гину. Овако причају мјештани дан након сахране четворо младих у језивој саобраћајној несрећи код Шапца.  

Србија 31.07.2019 | 07:25
Несрећа: Комшија гледао како гину
У трену када је аутомобил слетио с пута, неколико пута се преврнуо, а потом забио у бетонску бандеру, живот су изгубиле Сара Лолић (18), Тања Лацковић (18), Ивана Богуновић (20) и Миодраг Јовичић (19). Аутомобилом је кобне ноћи управљала Маја Лолић (20), Сарина старија сестра. Она је једина преживјела језиву несрећу.

Комшиница чији је син био свједок ове незапамћене несреће, испричала је за Блиц да је он видио како гину.

– Он је ишао испред њих и кажу да је видио на ретровизору како гину. Ауто се превртао, а он, кад је видио шта се десило, брзо се вратио назад, затим је пришао и почео да их окреће, надајући се да су живи – прича потресено комшиница.

Како каже, њен син је потом јавио неком свом другу, који се налазио у првом аутомобилу од три у колони, да се врати.

– Враћали су се из града сви заједно, али у три аутомобила. У првом је била Миодрагова сестра, у другом неколико момака и мој син, а у трећем погинули и Маја – каже она.



Од укупно петоро путника у аутомобилу “форд фијеста”, само је Маја преживјела. Она је превезена је у шабачку болницу и у стабилном је стању. Мјештани испред чије куће је дошло до удеса испричали су да је дјевојка изашла из аутомобила и све вријеме питала да ли јој је сестра жива… Нажалост, није била… Претпоставља се да је узрок несреће непилагођена брзина, али тачан узрок несреће полиција још испитује.

 Хорор несрећа се догодила само на око километар од мјеста у ком су они живјели. Аутомобил се испревртао неколико пута, а од силине ударца, ишчупао је стуб јавне расвете у који се закуцао. 

– Вјероватно није ни била свјесна да је изгубила контролу. Кажу да се скала зауставила на 150 километара на сат. Међутим, њој је вјероватно нога остала на гасу, а кад се тргла било је касно. Онда су се тумбали, и на крају је гас ауто бацио на бандеру. Они су се, како причају момци, неколико пута окренули – нагађају мјештани узрок страховите несреће која им је цијели крај завила у црно.

Старији мјештани сећају се да је ово село више пута доживјело велику трагедију.

– Једне године у селу је одлучено да се сеоска слава Покрижак, која је у четвртак, помјери и одржи у надјељу, јер овдје има много људи који раде у иностранству, па да би они могли да присуствују. Међутим, те године се десило да је шесторо младих момака погинуло. Једног је ударио трактор, други пао са мотора, и тако је завршило шест младих људи… Послије тога, преславу су вратили у четвртак – прича једна од мештанки.

Шта се сада десило да се страшна трагедија понови, питају се и они. Неки кажу судбина, други непажња, али сви су неутјешни за младим животима који су се угасили за трен.

(Блиц)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Влад Тепеш

31.07.2019 05:34

Када се вози у клони онда се најнеискуснији возач стави напријед да води колону, а остали прате. Овдје то претпостављам није био случај па је неискусна дјевојка покушавала да одржи контакт са друга два аутомобила...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

31.07.2019 06:05

Па да наставим Ваш коментар : " ... друга два аутомобила који су дебело прекорачили брзину." Када се вози у колони онда су сви они који су били у два аутомобила испред (или бар они који су управљали аутомобилима) не свједоци него учесници у удесу. Не остаје казаљка брзиномјера тек тако "заглављена" на 150.

Name

Сyднеy

31.07.2019 05:44

Трагедија .Само Сyднеy има бар 5 пута висе аутомобила него цијела Србија али нема ни 5 посто удеса колико има тамо Све је то до културе возаца и постовања прописа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

31.07.2019 06:02

Пустите сад те приче рекла казала. Четири млада живота су угаена и оставите их да почивају на миру. Ужасно мрзим торокање у оваквим ситуацијама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.07.2019 07:46

управо супротно. Треба о таквим стварима сто висе прицати. Цак објавити и језиве слике удеса ако родбина дозволи. Само тако се мозе утицати на младе да размисле прије него направе глупост.

Name

Мирко

31.07.2019 06:04

Брзина,брзина,брзина....

ОДГОВОРИТЕ