Nesreća: Komšija gledao kako ginu

Kažu da je drug išao kolima ispred njih i vidio u retrovizoru kako ginu. Ovako pričaju mještani dan nakon sahrane četvoro mladih u jezivoj saobraćajnoj nesreći kod Šapca.  

Srbija 31.07.2019 | 07:25
Nesreća: Komšija gledao kako ginu
U trenu kada je automobil sletio s puta, nekoliko puta se prevrnuo, a potom zabio u betonsku banderu, život su izgubile Sara Lolić (18), Tanja Lacković (18), Ivana Bogunović (20) i Miodrag Jovičić (19). Automobilom je kobne noći upravljala Maja Lolić (20), Sarina starija sestra. Ona je jedina preživjela jezivu nesreću.

Komšinica čiji je sin bio svjedok ove nezapamćene nesreće, ispričala je za Blic da je on vidio kako ginu.

– On je išao ispred njih i kažu da je vidio na retrovizoru kako ginu. Auto se prevrtao, a on, kad je vidio šta se desilo, brzo se vratio nazad, zatim je prišao i počeo da ih okreće, nadajući se da su živi – priča potreseno komšinica.

Kako kaže, njen sin je potom javio nekom svom drugu, koji se nalazio u prvom automobilu od tri u koloni, da se vrati.

– Vraćali su se iz grada svi zajedno, ali u tri automobila. U prvom je bila Miodragova sestra, u drugom nekoliko momaka i moj sin, a u trećem poginuli i Maja – kaže ona.



Od ukupno petoro putnika u automobilu “ford fijesta”, samo je Maja preživjela. Ona je prevezena je u šabačku bolnicu i u stabilnom je stanju. Mještani ispred čije kuće je došlo do udesa ispričali su da je djevojka izašla iz automobila i sve vrijeme pitala da li joj je sestra živa… Nažalost, nije bila… Pretpostavlja se da je uzrok nesreće nepilagođena brzina, ali tačan uzrok nesreće policija još ispituje.

 Horor nesreća se dogodila samo na oko kilometar od mjesta u kom su oni živjeli. Automobil se isprevrtao nekoliko puta, a od siline udarca, iščupao je stub javne rasvete u koji se zakucao. 

– Vjerovatno nije ni bila svjesna da je izgubila kontrolu. Kažu da se skala zaustavila na 150 kilometara na sat. Međutim, njoj je vjerovatno noga ostala na gasu, a kad se trgla bilo je kasno. Onda su se tumbali, i na kraju je gas auto bacio na banderu. Oni su se, kako pričaju momci, nekoliko puta okrenuli – nagađaju mještani uzrok strahovite nesreće koja im je cijeli kraj zavila u crno.

Stariji mještani sećaju se da je ovo selo više puta doživjelo veliku tragediju.

– Jedne godine u selu je odlučeno da se seoska slava Pokrižak, koja je u četvrtak, pomjeri i održi u nadjelju, jer ovdje ima mnogo ljudi koji rade u inostranstvu, pa da bi oni mogli da prisustvuju. Međutim, te godine se desilo da je šestoro mladih momaka poginulo. Jednog je udario traktor, drugi pao sa motora, i tako je završilo šest mladih ljudi… Poslije toga, preslavu su vratili u četvrtak – priča jedna od meštanki.

Šta se sada desilo da se strašna tragedija ponovi, pitaju se i oni. Neki kažu sudbina, drugi nepažnja, ali svi su neutješni za mladim životima koji su se ugasili za tren.

(Blic)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Vlad Tepeš

31.07.2019 05:34

Kada se vozi u kloni onda se najneiskusniji vozač stavi naprijed da vodi kolonu, a ostali prate. Ovdje to pretpostavljam nije bio slučaj pa je neiskusna djevojka pokušavala da održi kontakt sa druga dva automobila...

ODGOVORITE
Name

RASPUCHIN

31.07.2019 06:05

Па да наставим Ваш коментар : " ... друга два аутомобила који су дебело прекорачили брзину." Када се вози у колони онда су сви они који су били у два аутомобила испред (или бар они који су управљали аутомобилима) не свједоци него учесници у удесу. Не остаје казаљка брзиномјера тек тако "заглављена" на 150.

Name

Sydney

31.07.2019 05:44

Tragedija .Samo Sydney ima bar 5 puta vise automobila nego cijela Srbija ali nema ni 5 posto udesa koliko ima tamo Sve je to do kulture vozaca i postovanja propisa

ODGOVORITE
Name

Е

31.07.2019 06:02

Пустите сад те приче рекла казала. Четири млада живота су угаена и оставите их да почивају на миру. Ужасно мрзим торокање у оваквим ситуацијама

ODGOVORITE
Name

Re

31.07.2019 07:46

upravo suprotno. Treba o takvim stvarima sto vise pricati. Cak objaviti i jezive slike udesa ako rodbina dozvoli. Samo tako se moze uticati na mlade da razmisle prije nego naprave glupost.

Name

Mirko

31.07.2019 06:04

Brzina,brzina,brzina....

ODGOVORITE