ЛЕ: Слован успио без Срба, "Косово" више нема тим у Европи!

Словачки шампион без крупнијих проблема елиминисао представника самопроглашене републике.  Фијаско Шкендије, Слован славио и у гостима! У треће коло квалификација се пласирали и Судува и Арарат. . .

Фудбал 30.07.2019 | 20:33
ЛЕ: Слован успио без Срба, "Косово" више нема тим у Европи!
Српски интернационалци Александар Чаврић и Дејан Дражић одбили су да играју за Слован против Фероникела и клуб их је у томе подржао. 

За њиховим присуством очигледно и није било потребе.

Словачки шампион елиминисао је другог и последњег преосталог евро-представника самопроглашеног "Косова" у Европи, рутински победивши на стадиону у Приштини.

Фероникел - Слован Братислава 0:2 (0:1) /први меч 1:2/

Иако је гол "косовског" првака прошле недеље наговестио узбудљив реванш, екипа Јана Козака побринула се да све прође мирно. Због тога ће у следећем, 3. колу квалификација она играти против пораженог из двомеча квалификација за Лигу шампиона, Карабаг - Дандалк (први меч 1:1).

Осим Фероникела, самопроглашену "републику" у евро-квалификацијама представљала је и Приштина и испала је у претквалификацијама за Лигу Европе у дуелу против Сент Џозефа из Гибралтара. 

Мимо приштевског опроштаја од Европе, ове вечери завршена су још три двомеча квалификација за ЛЕ.

Јерменски Арарат елиминисао је Линколн из Гибралтара победом у гостима 2:1, а литвански првак Судува је још лакше елиминисао Тре Пене из Сан Марина, резултатом 5:0 у реваншу, после 3:0 у првом дуелу.

Такође, попут Фероникела од Европе се опростила и Шкендија, македонски представник. Њу је у Луксембургу елиминисао Диделанж, прошлосезонски учесник групне фазе, који је изборио реми 1:1 и одбранио своју предност из првог меча (2:1).

Македонци су силно желели још један гол, добили су чак три црвена картона, али нису успели у намери.

У Северној Македонији су се надали да ће Шкендија успети да се врати у живот након пораза у првом мечу од Дуделанжа, али од тога није било ништа. А генерално гледано, могло је и морало је. Македонски тим промашио је све у првом полувремену и кажњен је у другом. Тако је комплетирана ужасна сезона у европским такмичењима за Шкендију, која је претходно избачена од стране Номе Каљуа у квалификацијама за Лигу шампиона.

Није да није покушавала екипа из Северне Македоније. Могао је Агим Ибраими да донесе водство свом саставу још у 15. минуту, али је шутирао поред гола. Недуго потом је и Радески имао фантастичну шансу, али је послао лопту преко пречке. Најозбиљнија претња десила се у 35. минуту утакмице када је лопта стигла до Ибраимија, а одбрамбени играч Луксембуржана, Букуари, умало је након пресеченог паса сместио у своју мрежу.

Казна за Македонце стигла је у другом полувремену. Дуделанж је извео корнер у 78. минуту утакмице, лопта је стигла до Делгада, који је главом успео да је смести иза голмана Шкендије. Већ тада је било јасно да од проласка македонског тима даље нема ништа.

Недуго затим, други жути, а уједно и црвени картон зарадио је Муслију. Али и без њега на терену, Шкендија је дошла до поравнања које је значило да им још један гол треба за продужетак. Но, времена није било, а нервоза у гостујућем саставу је толико нарасла да је после ужасног старта судија искључио Нафијуа, а потом и Ибраимија због непримереног понашања.

На другој утакмици вечери, Слован је желео да потврди победу из прве утакмице у Братислави и дође до тријумфа и у Приштини. И то им је успело за руком. По гол у оба полувремена био је довољан за славље и пролазак даље.

Већ у 19. минуту након корнера, лопта је пала у срце шеснаестерца где је успео да је сачека Де Маркокоји је погодио за велико славље гостујућег тима.

Наставио је Слован да напада и у наставку сусрета, али само пуком несрећом није успео да дође до још неког поготка до полувремена. Но, по повратку са паузе и дефинитивно је решено питање поедника овог двомеча, пошто се у стрелце уписао и Холман и то након лепе тимске акције.

Резултат 2:0 остао је на снази до краја сусрета, што је словачкој екипи било сасвим довољно за пролаз у треће коло квалификација за Лигу Европе.

Звездин противник из прве рунде квалификација за Лигу шампиона ове сезоне, литванска Судува, поново није имала милости против Тре Пенеа из Сан Марина. Домаћи сасатав је за читав меч упутио чак 26 удараца ка голу противника, а од тога је 13 ишло у оквир гола, а пет је завршило у мрежи.

Већ у 14. минуту утакмице Топчагић је довео Судуву у предност, а већ три минута касније Керла је дуплирао водство. У 39. минуту на сцену је поново ступио Топчагић, који је поставио 3:0 и то је резултат којим се отишло на паузу.

По повратку на терен, само десет минута касније, Топчагић је успео да комплетира хет-трик, након чега је изашао са терена испраћен овацијама. У 89. минуту Готал је поставио коначних 5:0.

За крај, ту је и окршај између Линколна и Арарата, у којем је јерменски састав поново без готово икаквих проблема успео да дође до тријумфа. Покушавали су гости током читавог првог полувремена да пробију бедем домаћина, а то је успео Луис буквално у последњем тренутку, у првом минуту надокнаде.

У 58. минуту, исти фудбалер је поново успео да се упише у стрелце на асистенцију Нарсинга, но Линколн је ипак успео да дође до почасног гола неких 15 минута касније када је Хернандез пронашао пут до противничке мреже и поставио коначних 2:1 за госте.

Квалификације за Лигу Европе, 2. коло:

Уторак:

Линколн - Арарат 1:2 (0:1) - први меч 0:2 
(Ернандез 74 - Луис 45+1, 58) 

Судува - Тре Пене 5:0 (3:0) - 5:0 
(Топчагић 14,39,55, Керла 17, Готал 89) 

Диделанж - Шкендија 1:1 (0:0) - 2:1 
(Делгадо 78 - Ибрахими 90+2)

Фероникели - Слован 0:2 (0:1) - 1:2 
(Де Марко 19, Холман 54)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар