LE: Slovan uspio bez Srba, "Kosovo" više nema tim u Evropi!

Slovački šampion bez krupnijih problema eliminisao predstavnika samoproglašene republike.  Fijasko Škendije, Slovan slavio i u gostima! U treće kolo kvalifikacija se plasirali i Suduva i Ararat. . .

Fudbal 30.07.2019 | 20:33
LE: Slovan uspio bez Srba, "Kosovo" više nema tim u Evropi!
Srpski internacionalci Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić odbili su da igraju za Slovan protiv Feronikela i klub ih je u tome podržao. 

Za njihovim prisustvom očigledno i nije bilo potrebe.

Slovački šampion eliminisao je drugog i poslednjeg preostalog evro-predstavnika samoproglašenog "Kosova" u Evropi, rutinski pobedivši na stadionu u Prištini.

Feronikel - Slovan Bratislava 0:2 (0:1) /prvi meč 1:2/

Iako je gol "kosovskog" prvaka prošle nedelje nagovestio uzbudljiv revanš, ekipa Jana Kozaka pobrinula se da sve prođe mirno. Zbog toga će u sledećem, 3. kolu kvalifikacija ona igrati protiv poraženog iz dvomeča kvalifikacija za Ligu šampiona, Karabag - Dandalk (prvi meč 1:1).

Osim Feronikela, samoproglašenu "republiku" u evro-kvalifikacijama predstavljala je i Priština i ispala je u pretkvalifikacijama za Ligu Evrope u duelu protiv Sent Džozefa iz Gibraltara. 

Mimo prištevskog oproštaja od Evrope, ove večeri završena su još tri dvomeča kvalifikacija za LE.

Jermenski Ararat eliminisao je Linkoln iz Gibraltara pobedom u gostima 2:1, a litvanski prvak Suduva je još lakše eliminisao Tre Pene iz San Marina, rezultatom 5:0 u revanšu, posle 3:0 u prvom duelu.

Takođe, poput Feronikela od Evrope se oprostila i Škendija, makedonski predstavnik. Nju je u Luksemburgu eliminisao Didelanž, prošlosezonski učesnik grupne faze, koji je izborio remi 1:1 i odbranio svoju prednost iz prvog meča (2:1).

Makedonci su silno želeli još jedan gol, dobili su čak tri crvena kartona, ali nisu uspeli u nameri.

U Severnoj Makedoniji su se nadali da će Škendija uspeti da se vrati u život nakon poraza u prvom meču od Dudelanža, ali od toga nije bilo ništa. A generalno gledano, moglo je i moralo je. Makedonski tim promašio je sve u prvom poluvremenu i kažnjen je u drugom. Tako je kompletirana užasna sezona u evropskim takmičenjima za Škendiju, koja je prethodno izbačena od strane Nome Kaljua u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Nije da nije pokušavala ekipa iz Severne Makedonije. Mogao je Agim Ibraimi da donese vodstvo svom sastavu još u 15. minutu, ali je šutirao pored gola. Nedugo potom je i Radeski imao fantastičnu šansu, ali je poslao loptu preko prečke. Najozbiljnija pretnja desila se u 35. minutu utakmice kada je lopta stigla do Ibraimija, a odbrambeni igrač Luksemburžana, Bukuari, umalo je nakon presečenog pasa smestio u svoju mrežu.

Kazna za Makedonce stigla je u drugom poluvremenu. Dudelanž je izveo korner u 78. minutu utakmice, lopta je stigla do Delgada, koji je glavom uspeo da je smesti iza golmana Škendije. Već tada je bilo jasno da od prolaska makedonskog tima dalje nema ništa.

Nedugo zatim, drugi žuti, a ujedno i crveni karton zaradio je Musliju. Ali i bez njega na terenu, Škendija je došla do poravnanja koje je značilo da im još jedan gol treba za produžetak. No, vremena nije bilo, a nervoza u gostujućem sastavu je toliko narasla da je posle užasnog starta sudija isključio Nafijua, a potom i Ibraimija zbog neprimerenog ponašanja.

Na drugoj utakmici večeri, Slovan je želeo da potvrdi pobedu iz prve utakmice u Bratislavi i dođe do trijumfa i u Prištini. I to im je uspelo za rukom. Po gol u oba poluvremena bio je dovoljan za slavlje i prolazak dalje.

Već u 19. minutu nakon kornera, lopta je pala u srce šesnaesterca gde je uspeo da je sačeka De Markokoji je pogodio za veliko slavlje gostujućeg tima.

Nastavio je Slovan da napada i u nastavku susreta, ali samo pukom nesrećom nije uspeo da dođe do još nekog pogotka do poluvremena. No, po povratku sa pauze i definitivno je rešeno pitanje poednika ovog dvomeča, pošto se u strelce upisao i Holman i to nakon lepe timske akcije.

Rezultat 2:0 ostao je na snazi do kraja susreta, što je slovačkoj ekipi bilo sasvim dovoljno za prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Zvezdin protivnik iz prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona ove sezone, litvanska Suduva, ponovo nije imala milosti protiv Tre Penea iz San Marina. Domaći sasatav je za čitav meč uputio čak 26 udaraca ka golu protivnika, a od toga je 13 išlo u okvir gola, a pet je završilo u mreži.

Već u 14. minutu utakmice Topčagić je doveo Suduvu u prednost, a već tri minuta kasnije Kerla je duplirao vodstvo. U 39. minutu na scenu je ponovo stupio Topčagić, koji je postavio 3:0 i to je rezultat kojim se otišlo na pauzu.

Po povratku na teren, samo deset minuta kasnije, Topčagić je uspeo da kompletira het-trik, nakon čega je izašao sa terena ispraćen ovacijama. U 89. minutu Gotal je postavio konačnih 5:0.

Za kraj, tu je i okršaj između Linkolna i Ararata, u kojem je jermenski sastav ponovo bez gotovo ikakvih problema uspeo da dođe do trijumfa. Pokušavali su gosti tokom čitavog prvog poluvremena da probiju bedem domaćina, a to je uspeo Luis bukvalno u poslednjem trenutku, u prvom minutu nadoknade.

U 58. minutu, isti fudbaler je ponovo uspeo da se upiše u strelce na asistenciju Narsinga, no Linkoln je ipak uspeo da dođe do počasnog gola nekih 15 minuta kasnije kada je Hernandez pronašao put do protivničke mreže i postavio konačnih 2:1 za goste.

Kvalifikacije za Ligu Evrope, 2. kolo:

Utorak:

Linkoln - Ararat 1:2 (0:1) - prvi meč 0:2 
(Ernandez 74 - Luis 45+1, 58) 

Suduva - Tre Pene 5:0 (3:0) - 5:0 
(Topčagić 14,39,55, Kerla 17, Gotal 89) 

Didelanž - Škendija 1:1 (0:0) - 2:1 
(Delgado 78 - Ibrahimi 90+2)

Feronikeli - Slovan 0:2 (0:1) - 1:2 
(De Marko 19, Holman 54)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar