Вето из Париза за Нејмара!

Барселона у најтежој позицији да заврши трансфер, управа француског шампиона не жели да опет преговара с каталонским клубом.

Фудбал 30.07.2019 | 23:30
Вето из Париза за Нејмара!
У једном тренутку корак ближи, у следећем већ исто толико даљи од Барселоне. Нејмарова трансфер сага поново је извукла на површину брдо информација које могу, а истовремено и не морају да буду тачно. И тако се долази до пат позиције због које никоме није јасно да ли ће Бразилац овог лета поново мењати адресу и да ли ће то бити Барселона, Торино или можда нека трећа локација.

Оно што у овом тренутку сви добро знају, првенствено јер је то потврдио тренер Томас Тухел, јесте да је Нејмар поднео захтев за трансфер из Пари Сен Жермена, али ма колико једна страна вукла ка томе да се продаја у Барселону заиста догоди, друга ипак даје неке потпуно другачије информације. 

После недавне информације дневника Ас да је ПСЖ спустио финансијске захтеве за Бразилца на 180.000.000 евра, водећи мадридски и шпански лист Марка преко свог дописника из Барселоне има нека другачија сазнања. Наиме, признаје се да Барселона није завршила са куповином и продајом на тржишту и да је Нејмарпрва мета у овом тренутку, али... Упркос јаком интересовању и жељи Бразилца да се врати на место успеха, преговори два клуба су „заглавили“ и сада је тешко наћи излаз. Формулација која је употребљена јесте да су „преговори јако тешки“.

Иако се признаје да ПСЖ не одбацује могућност Нејмарове продаје по одређеној цени понајвише због жеље најскупље плаћеног фудбалера свих времена да оде из Лиге 1, први човек ПСЖ Насер ал Келаифи би најмање желео да то буде Барселона. Мада, још ништа није дефинитивно и одлучено. Због свега што се догодило на релацији два клуба још током преласка Нејмара у Париз, француски шампион нема жељу да улази у нове преговоре с Барселоном, већ би радије испитали друге опције. Првенствено – Јувентус.

Преговори између ПСЖ и Барселоне су успостављени последњих недеља, али анимозитет је узајаман, иако је недавно председник освајача Примере Ђосеп Марија Бартомеу недавно изјавио да „јако поштује ПСЖ и чињеницу да је Нејмар у Паризу“.

ПСЖ јесте направио мале кораке како би лакше прихватио Нејмаров одлазак, али не у смеру трансфера на Камп Ноу.

Захтев за обештећење јесте умањен са 300.000.000 на мало више од 180.000.000 евра. Али све Барселонине досадашње понуде досад су биле глатко одбијене. У Барселони се неће предати тако лако, али полако се губи нада да би трансфер заиста могао да се догоди.

Да ли је ово велика шанса за Јувентус?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар