Veto iz Pariza za Nejmara!

Barselona u najtežoj poziciji da završi transfer, uprava francuskog šampiona ne želi da opet pregovara s katalonskim klubom.

Fudbal 30.07.2019 | 23:30
Veto iz Pariza za Nejmara!
U jednom trenutku korak bliži, u sledećem već isto toliko dalji od Barselone. Nejmarova transfer saga ponovo je izvukla na površinu brdo informacija koje mogu, a istovremeno i ne moraju da budu tačno. I tako se dolazi do pat pozicije zbog koje nikome nije jasno da li će Brazilac ovog leta ponovo menjati adresu i da li će to biti Barselona, Torino ili možda neka treća lokacija.

Ono što u ovom trenutku svi dobro znaju, prvenstveno jer je to potvrdio trener Tomas Tuhel, jeste da je Nejmar podneo zahtev za transfer iz Pari Sen Žermena, ali ma koliko jedna strana vukla ka tome da se prodaja u Barselonu zaista dogodi, druga ipak daje neke potpuno drugačije informacije. 

Posle nedavne informacije dnevnika As da je PSŽ spustio finansijske zahteve za Brazilca na 180.000.000 evra, vodeći madridski i španski list Marka preko svog dopisnika iz Barselone ima neka drugačija saznanja. Naime, priznaje se da Barselona nije završila sa kupovinom i prodajom na tržištu i da je Nejmarprva meta u ovom trenutku, ali... Uprkos jakom interesovanju i želji Brazilca da se vrati na mesto uspeha, pregovori dva kluba su „zaglavili“ i sada je teško naći izlaz. Formulacija koja je upotrebljena jeste da su „pregovori jako teški“.

Iako se priznaje da PSŽ ne odbacuje mogućnost Nejmarove prodaje po određenoj ceni ponajviše zbog želje najskuplje plaćenog fudbalera svih vremena da ode iz Lige 1, prvi čovek PSŽ Naser al Kelaifi bi najmanje želeo da to bude Barselona. Mada, još ništa nije definitivno i odlučeno. Zbog svega što se dogodilo na relaciji dva kluba još tokom prelaska Nejmara u Pariz, francuski šampion nema želju da ulazi u nove pregovore s Barselonom, već bi radije ispitali druge opcije. Prvenstveno – Juventus.

Pregovori između PSŽ i Barselone su uspostavljeni poslednjih nedelja, ali animozitet je uzajaman, iako je nedavno predsednik osvajača Primere Đosep Marija Bartomeu nedavno izjavio da „jako poštuje PSŽ i činjenicu da je Nejmar u Parizu“.

PSŽ jeste napravio male korake kako bi lakše prihvatio Nejmarov odlazak, ali ne u smeru transfera na Kamp Nou.

Zahtev za obeštećenje jeste umanjen sa 300.000.000 na malo više od 180.000.000 evra. Ali sve Barselonine dosadašnje ponude dosad su bile glatko odbijene. U Barseloni se neće predati tako lako, ali polako se gubi nada da bi transfer zaista mogao da se dogodi.

Da li je ovo velika šansa za Juventus?

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar