''Трка кроз Србију'': Крај 1. етапе у Источном Сарајеву

Завршена прва етапа 59. трке кроз Србију вожена у Источном Сарајеву.  Победник прве етапе 59. трке кроз Србију која је вожена улицама Источног Сарајева је Италијан Енрико Салвадор.

Остали спортови 30.07.2019 | 19:43
''Трка кроз Србију'': Крај 1. етапе у Источном Сарајеву
Он је у узбудљивом финишу успео да одспринта групу возача те обукао жуту мајицу.

Члан екипе Нортвејт Кофилок превезао је 84 километра за 1:48,16 часова, те осим жуте обукао и плаву мајицу намењену најбољем брдском возачу.

"Било врло напорно, покушао сам да нападнем два круга раније, нисам успео да се одвојим али сам сачувао снагу за финиш. У доброј сам форми и надам се да могу сачувати мајицу до краја. Битно ми је да одбраним бар плаву мајицу па се надам да ће ми одговарати конфигурација преосталих етапа", рекао је Салвадор.

Трка је била врло брза без обзира што је било много кривина што је и нормално када су у питању кружне трке улицама градова, а у таквим условима Италијани су се најбоље снашли.

Две секунде иза Салвадора на циљ је стигао његов земљак Матео Ђино Пергораро из екипе Мито сајклинг. Он је уједно задужио и белу мајицу намењену најбољем младом возачу.

Треће место заузео је Казахстанац Александр Овсјаников, члан Вино Астане, а најбољи спринтер у првој етапи је његов тимски колега Александр Семјенов који је пред публиком у Источном Сарајеву обукао црвену мајицу.

Одличан домаћин било је Источно Сарајево на челу са градоначелником Ненадом Вуковићем који се са својим тимом потрудио да се цијели караван осјећа угодно.

"Почетком године имали смо част да будемо суорганизатор Европског олимпијског фестивала младих, а сада и најбоље бициклисте из региона и света. Част нам је што смо на светској спортској мапи и што се за наш град чуло у свим крајевима света. Надам се да смо показали да можемо бити добри домаћини и да ћемо поново добити ту прилику јер је ова трка важна са више аспеката", рекао је Вуковић.

Бициклисти ће и сутра проћи кроз Источно Сарајево, тачније Пале, одакле је и официјелни старт друге етапе која послије 142 километара завршава у Прибоју. Неофицијелни старт етапе је на " олимпијској лепотици" Јахорини која ће први пут угостити караван.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Немања

30.07.2019 17:57

Дрина није граница, тако брацо

ОДГОВОРИТЕ