''Trka kroz Srbiju'': Kraj 1. etape u Istočnom Sarajevu

Završena prva etapa 59. trke kroz Srbiju vožena u Istočnom Sarajevu.  Pobednik prve etape 59. trke kroz Srbiju koja je vožena ulicama Istočnog Sarajeva je Italijan Enriko Salvador.

Ostali sportovi 30.07.2019 | 19:43
''Trka kroz Srbiju'': Kraj 1. etape u Istočnom Sarajevu
On je u uzbudljivom finišu uspeo da odsprinta grupu vozača te obukao žutu majicu.

Član ekipe Nortvejt Kofilok prevezao je 84 kilometra za 1:48,16 časova, te osim žute obukao i plavu majicu namenjenu najboljem brdskom vozaču.

"Bilo vrlo naporno, pokušao sam da napadnem dva kruga ranije, nisam uspeo da se odvojim ali sam sačuvao snagu za finiš. U dobroj sam formi i nadam se da mogu sačuvati majicu do kraja. Bitno mi je da odbranim bar plavu majicu pa se nadam da će mi odgovarati konfiguracija preostalih etapa", rekao je Salvador.

Trka je bila vrlo brza bez obzira što je bilo mnogo krivina što je i normalno kada su u pitanju kružne trke ulicama gradova, a u takvim uslovima Italijani su se najbolje snašli.

Dve sekunde iza Salvadora na cilj je stigao njegov zemljak Mateo Đino Pergoraro iz ekipe Mito sajkling. On je ujedno zadužio i belu majicu namenjenu najboljem mladom vozaču.

Treće mesto zauzeo je Kazahstanac Aleksandr Ovsjanikov, član Vino Astane, a najbolji sprinter u prvoj etapi je njegov timski kolega Aleksandr Semjenov koji je pred publikom u Istočnom Sarajevu obukao crvenu majicu.

Odličan domaćin bilo je Istočno Sarajevo na čelu sa gradonačelnikom Nenadom Vukovićem koji se sa svojim timom potrudio da se cijeli karavan osjeća ugodno.

"Početkom godine imali smo čast da budemo suorganizator Evropskog olimpijskog festivala mladih, a sada i najbolje bicikliste iz regiona i sveta. Čast nam je što smo na svetskoj sportskoj mapi i što se za naš grad čulo u svim krajevima sveta. Nadam se da smo pokazali da možemo biti dobri domaćini i da ćemo ponovo dobiti tu priliku jer je ova trka važna sa više aspekata", rekao je Vuković.

Biciklisti će i sutra proći kroz Istočno Sarajevo, tačnije Pale, odakle je i oficijelni start druge etape koja poslije 142 kilometara završava u Priboju. Neoficijelni start etape je na " olimpijskoj lepotici" Jahorini koja će prvi put ugostiti karavan.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nemanja

30.07.2019 19:57

Drina nije granica, tako braco

ODGOVORITE