Федерер: Послије пораза сам ломио рекет, плакао, вриштао!

Један од најбољих тенисера свих времена открио да није увек био "кул" и уздржан.

Тенис 31.07.2019 | 10:13
Федерер: Послије пораза сам ломио рекет, плакао, вриштао!
Нико не воли да губи, па ни Роџер Федерер, иако после болних пораза, попут последњег у финалу Вимблдона од Новака Ђоковића, успева да се суздржи и све дубоко сачува "у себи".

Али Роџер Федерер, са 20 трофеја рекордер по броју освојених гренд слемова, годинама је учио како да контролише бес и "каналише" на прави начин негативну енергију и тугу после неуспеха.

"Када бих губио мечеве, плакао бих, ломио рекет, вриштао... Била је то веома лоша фаза када сам имао 16, 17 година. Губио сам разум у тим тренуцима и знао сам да је требало да одем у тим тренуцима како ме не би избацили ван терена, што су чинили понекад", навео је Федерер.

Рекао је да је увек желео да има контролу над свим, па је због тога и изабрао тенис пре фудбала.

"У тенису када губите криви сте само ви. Или када побеђујете, одговорност је само на вама. Зато сам и изабрао појединачни спорт пре колективног, односно тенис пре фудбала, јер сам увек имао осећај да је голман погрешио и размишљао сам што се нисмо раније позабавили тим момком. Увек сам тражио те неке изговоре за пораз, иако сам искрено уживао у тимском спорту", навео је Федерер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар