Federer: Poslije poraza sam lomio reket, plakao, vrištao!

Jedan od najboljih tenisera svih vremena otkrio da nije uvek bio "kul" i uzdržan.

Tenis 31.07.2019 | 10:13
Federer: Poslije poraza sam lomio reket, plakao, vrištao!
Niko ne voli da gubi, pa ni Rodžer Federer, iako posle bolnih poraza, poput poslednjeg u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića, uspeva da se suzdrži i sve duboko sačuva "u sebi".

Ali Rodžer Federer, sa 20 trofeja rekorder po broju osvojenih grend slemova, godinama je učio kako da kontroliše bes i "kanališe" na pravi način negativnu energiju i tugu posle neuspeha.

"Kada bih gubio mečeve, plakao bih, lomio reket, vrištao... Bila je to veoma loša faza kada sam imao 16, 17 godina. Gubio sam razum u tim trenucima i znao sam da je trebalo da odem u tim trenucima kako me ne bi izbacili van terena, što su činili ponekad", naveo je Federer.

Rekao je da je uvek želeo da ima kontrolu nad svim, pa je zbog toga i izabrao tenis pre fudbala.

"U tenisu kada gubite krivi ste samo vi. Ili kada pobeđujete, odgovornost je samo na vama. Zato sam i izabrao pojedinačni sport pre kolektivnog, odnosno tenis pre fudbala, jer sam uvek imao osećaj da je golman pogrešio i razmišljao sam što se nismo ranije pozabavili tim momkom. Uvek sam tražio te neke izgovore za poraz, iako sam iskreno uživao u timskom sportu", naveo je Federer.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar