Незгодно питање на које Роналдо умало није одговорио!

Португалац се искусно направио да је чуо само имена градова, али новинар није желео да се врати у редакцију без очекиваног одговора за сутрашњу насловницу.

Фудбал 30.07.2019 | 21:18
Незгодно питање на које Роналдо умало није одговорио!
Кристијано Роналдо имао је 18 година када је напустио Португалију, а 33 када се доселио у Италију.

У међувремену, као фудбалер Манчестер јунајтеда и Реал Мадрида по пет пута је освајао Лигу шампиона и "Златну лопту", што ће у сезони пред нама покушати да оствари и као играч Јувентуса.

Португалац је шест сезона провео на "Олд Трафорду", па девет на "Сантијаго Бернабеу" стадиону, са ког је пре годину дана отишао у Торино после нимало пријатељског растанка са председником клуба, Флорентином Перезом.

Сви Роналдови голови:

2002-03 Спортинг Лисабон 5/31

2003-09 Манчестер јунајтед 128/292

2009-18 Реал Мадрид 450/438

2018-?? Јувентус 28/43

2003-?? Португалија 88/158

Када је ове недеље позван да "скокне" до Мадрида, како би му редакција листа "Марка" уручила престижну награду "Легенда", Роналдо је добио и једно наизглед незгодно питање на које је рутински одговорио.

Гласило је овако: Да ли вам више недостаје Манчестер јунајтед или Реал Мадрид?

Иако му је било јасно да се питање односи на клубове у којима је постигао укупно 578 голова, Роналдо се направио да је чуо само имена градова, па је понудио одговор на ком му не би замерили ни становници једног од најтмурнијих градова Енглеске са преко 250 кишних дана у години.

"Мадрид је један од најлепших градова света. Често путујем, обишао сам планету, али нисам видео много градова као што је Мадрид", одговорио је дипломатски у Мадриду и додао:

"Волео бих да се вратим што је пре могуће, јер волим овај град".

Свестан да није добио очекивани одговор, као и да Португалац не мисли на Реал када каже да би волео што пре да се врати, новинар је поновио питање и прецизирао - "ђаволи" или "краљевски клуб"?

"Јунајтед или Реал? Недостају ми и један и други клуб, с тим да сам више времена провео у Реалу, да су ми деца одрасла овде у Шпанији, тако да могу да кажем да ми Реал Мадрид више недостаје", одустао је 34-годишњак са 158 наступа за репрезентацију Португалије и дао уредништву "Марке" прижељкивану изјаву за насловну страницу.

"Није било лако напустити Реал Мадрид после девет година", надовезао се најбољи стрелац у историји најтрофејнијег европског фудбалског клуба, у чијем је култном белом дресу постигао више голова него што је одиграо утакмица.

Роналдо се као тинејџер шалио са одбраном Манчестер јунајтеда на пријатељској утакмици у Лисабону, у више наврата бацао на леђа Џона О'Шеја и натерао не скауте, већ саме првотимце славног клуба да закажу састанак са сером Алексом Фергусоном и затраже да "онај мали из Спортинга" буде доведен одмах.

То се и догодило, а када је Фергусон пре првог Роналдовог тренинга у Карингтону поставио уобичајено питање новајлији о разлозима због којих је дошао у клуб, добио је одговор који није чуо ни пре, ни после тога.

"Дошао сам да постанем најбољи фудбалер на свету".

Роналдо је у Манчестеру освојио једну Лигу шампиона, три Премијер лиге и један ФА куп, у Мадриду четири Лиге шампиона, две Примере и два Купа краља, а у Торину за сада Серију А.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар