Nezgodno pitanje na koje Ronaldo umalo nije odgovorio!

Portugalac se iskusno napravio da je čuo samo imena gradova, ali novinar nije želeo da se vrati u redakciju bez očekivanog odgovora za sutrašnju naslovnicu.

Fudbal 30.07.2019 | 21:18
Nezgodno pitanje na koje Ronaldo umalo nije odgovorio!
Kristijano Ronaldo imao je 18 godina kada je napustio Portugaliju, a 33 kada se doselio u Italiju.

U međuvremenu, kao fudbaler Mančester junajteda i Real Madrida po pet puta je osvajao Ligu šampiona i "Zlatnu loptu", što će u sezoni pred nama pokušati da ostvari i kao igrač Juventusa.

Portugalac je šest sezona proveo na "Old Trafordu", pa devet na "Santijago Bernabeu" stadionu, sa kog je pre godinu dana otišao u Torino posle nimalo prijateljskog rastanka sa predsednikom kluba, Florentinom Perezom.

Svi Ronaldovi golovi:

2002-03 Sporting Lisabon 5/31

2003-09 Mančester junajted 128/292

2009-18 Real Madrid 450/438

2018-?? Juventus 28/43

2003-?? Portugalija 88/158

Kada je ove nedelje pozvan da "skokne" do Madrida, kako bi mu redakcija lista "Marka" uručila prestižnu nagradu "Legenda", Ronaldo je dobio i jedno naizgled nezgodno pitanje na koje je rutinski odgovorio.

Glasilo je ovako: Da li vam više nedostaje Mančester junajted ili Real Madrid?

Iako mu je bilo jasno da se pitanje odnosi na klubove u kojima je postigao ukupno 578 golova, Ronaldo se napravio da je čuo samo imena gradova, pa je ponudio odgovor na kom mu ne bi zamerili ni stanovnici jednog od najtmurnijih gradova Engleske sa preko 250 kišnih dana u godini.

"Madrid je jedan od najlepših gradova sveta. Često putujem, obišao sam planetu, ali nisam video mnogo gradova kao što je Madrid", odgovorio je diplomatski u Madridu i dodao:

"Voleo bih da se vratim što je pre moguće, jer volim ovaj grad".

Svestan da nije dobio očekivani odgovor, kao i da Portugalac ne misli na Real kada kaže da bi voleo što pre da se vrati, novinar je ponovio pitanje i precizirao - "đavoli" ili "kraljevski klub"?

"Junajted ili Real? Nedostaju mi i jedan i drugi klub, s tim da sam više vremena proveo u Realu, da su mi deca odrasla ovde u Španiji, tako da mogu da kažem da mi Real Madrid više nedostaje", odustao je 34-godišnjak sa 158 nastupa za reprezentaciju Portugalije i dao uredništvu "Marke" priželjkivanu izjavu za naslovnu stranicu.

"Nije bilo lako napustiti Real Madrid posle devet godina", nadovezao se najbolji strelac u istoriji najtrofejnijeg evropskog fudbalskog kluba, u čijem je kultnom belom dresu postigao više golova nego što je odigrao utakmica.

Ronaldo se kao tinejdžer šalio sa odbranom Mančester junajteda na prijateljskoj utakmici u Lisabonu, u više navrata bacao na leđa Džona O'Šeja i naterao ne skaute, već same prvotimce slavnog kluba da zakažu sastanak sa serom Aleksom Fergusonom i zatraže da "onaj mali iz Sportinga" bude doveden odmah.

To se i dogodilo, a kada je Ferguson pre prvog Ronaldovog treninga u Karingtonu postavio uobičajeno pitanje novajliji o razlozima zbog kojih je došao u klub, dobio je odgovor koji nije čuo ni pre, ni posle toga.

"Došao sam da postanem najbolji fudbaler na svetu".

Ronaldo je u Mančesteru osvojio jednu Ligu šampiona, tri Premijer lige i jedan FA kup, u Madridu četiri Lige šampiona, dve Primere i dva Kupa kralja, a u Torinu za sada Seriju A.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar