Акција "Рис": Пали због електричара

Лабораторија за узгој марихуане у хали поред куће Радослава (63) и његовог сина Саше Наранчића (36) из Српца откривена је након што су електричари искључили струју и том приликом видјели узгајивачницу наркотика.

Република Српска 30.07.2019 | 16:49
Акција "Рис": Пали због електричара
Лабораторија је откривена готово случајно, након што су електричари искључили струју због неовлашћене потрошње.

"Отац и син су у паници разговарали како су електричари у хали 'видјели оно' и 'нешто' јер су врата била отворена. Истражиоцима је то био сигнал да крену у акцију, па је и откривена лабораторија", казао је извор.

Лабораторија је добро скривена у подруму хале и по уласку унутра ништа не оставља утисак да се ту одвија узгој марихуане. Међутим, у приземљу постоји скривени пролаз, изнад којег је било постоље за циркулар. 

Отац и син су након вишемјесечне истраге у акцији “Рис” Агенције за истраге и заштиту (СИПА) ухапшени 25. јула, када је у њиховој хали поред куће у подруму откривена скривена лабораторија за узгој дроге. 

Приликом претреса лабораторије пронађено је око 500 стабљика индијске конопље висине од 39 до 180 центиметара. Пронађена су и два килограма сасушене марихуане, 1.070 саксија са засађеним стабљикама и специјална опрема за узгој са 60 палми. 

Наранчићима је након испитивања у полицији и бањалучком тужилаштву, Окружни суд у Бањалуци одредио једномјесечни притвор да не би утицали на свједоке.

(Глас Српске)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Враг

30.07.2019 21:22

Нису дали дио баји, па јбг...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вени види

31.07.2019 12:58

Каква онда вишемјесеча потрага, вишемјесечна акција, ако су електричари случајно видјели. Видјели случајно и пријавили намјерно и готова ствар. А гдје је мрежа. Куда се кракови даље шире.., то је кључно питање.