Akcija "Ris": Pali zbog električara

Laboratorija za uzgoj marihuane u hali pored kuće Radoslava (63) i njegovog sina Saše Narančića (36) iz Srpca otkrivena je nakon što su električari isključili struju i tom prilikom vidjeli uzgajivačnicu narkotika.

Republika Srpska 30.07.2019 | 16:49
Akcija "Ris": Pali zbog električara
Laboratorija je otkrivena gotovo slučajno, nakon što su električari isključili struju zbog neovlašćene potrošnje.

"Otac i sin su u panici razgovarali kako su električari u hali 'vidjeli ono' i 'nešto' jer su vrata bila otvorena. Istražiocima je to bio signal da krenu u akciju, pa je i otkrivena laboratorija", kazao je izvor.

Laboratorija je dobro skrivena u podrumu hale i po ulasku unutra ništa ne ostavlja utisak da se tu odvija uzgoj marihuane. Međutim, u prizemlju postoji skriveni prolaz, iznad kojeg je bilo postolje za cirkular. 

Otac i sin su nakon višemjesečne istrage u akciji “Ris” Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapšeni 25. jula, kada je u njihovoj hali pored kuće u podrumu otkrivena skrivena laboratorija za uzgoj droge. 

Prilikom pretresa laboratorije pronađeno je oko 500 stabljika indijske konoplje visine od 39 do 180 centimetara. Pronađena su i dva kilograma sasušene marihuane, 1.070 saksija sa zasađenim stabljikama i specijalna oprema za uzgoj sa 60 palmi. 

Narančićima je nakon ispitivanja u policiji i banjalučkom tužilaštvu, Okružni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor da ne bi uticali na svjedoke.

(Glas Srpske)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vrag

30.07.2019 21:22

Nisu dali dio baji, pa jbg...

ODGOVORITE
Name

Veni vidi

31.07.2019 12:58

Kakva onda višemjeseča potraga, višemjesečna akcija, ako su električari slučajno vidjeli. Vidjeli slučajno i prijavili namjerno i gotova stvar. A gdje je mreža. Kuda se krakovi dalje šire.., to je ključno pitanje.