ЛЕ: Црно-бијело гланцање пред премијеру у Хумској!

Бићемо много бољи него у Велсу.  Конахсу се не пише добро на Топчидерском брду.

Фудбал 30.07.2019 | 22:30
ЛЕ: Црно-бијело гланцање пред премијеру у Хумској!
Поручивали су Велшани пред прву утакмицу да ће Партизан добро запамтити меч и место у које је дошао. Црно-бели су успели да по ужасном терену сломе бункер домаћина и победе 1:0, а сада пред реванш у четвртак планирају да очитају добру лекцију Конахсу. Да и они добро запамте дуел у Београду и стадион на који су дошли.

Уз сав респект, пошто је Конахс минус из првог меча успео да против Килмарнока претвори у плус за пролаз даље, фудбалери Партизана се оштре да прегазе противника и у великом стилу прођу у 3. коло квалификација.

Уосталом, меч у четвртак биће Партизанова премијера на свом стадиону, пред својим навијачима, на новој травнатој подлози.

„Прва утакмица јесте завршена само 1:0, а било је још неколико добрих шанси да убедљивије славимо. Без обзира на то, убеђен сам да смо велики фаворити и да ћемо победити у реваншу. Немам никакву сумњу, никакву дилему да ћемо бити много бољи него на претходној утакмици. Док год је резултат активан, они ће се борити, покушавати, али ми се питамо. Све зависи од нас“, подвлачи Зоран Тошић, један од најискуснијих у табору Партизана.

Тренер црно-белих Саво Милошевић је незадовољан што екипа не користи шансе, већ је обе утакмице у новој сезони добили са по 1:0. Тошић верује да ће и то брзо доћи на своје место. Можда цех плати управо Конахс у четвртак.

„Прихватили бисмо да сваку утакмицу до краја добијемо са по 1:0, само да не примимо гол (смех). Морамо да радимо на томе да искоришћавамо шансе, јер знамо у прошлој сезони колико пута се десило да промашујемо на 1:0 и да примимо гол, па да после имамо проблем да добијемо меч. Ове прве утакмице смо добили само са по 1:0, али смо задовољни тим, покушаћемо да у наредном периоду будемо убедљивији“, обећао је Тошић.

Док је Зоран Тошић задужен за креирање напада и шанси за голове, Бојан Остојић диригује одбраном Партизана. У Велсу није имао превише посла у дефанзиви, а после меча је признао да га је – срамота!

„Цео амбијент, њихова игра са којом сам се први пут срео, да са своје половине мирно износим лопту до њихових 30 метара... Буквално немам лепу реч за ту прву утакмицу, како је то изгледало. Била је очајна за играње, а могу мислити каква је била за гледање. Зато сам рекао да ме је срамота“, објаснио је Остојић.

Иако нико не спава на ловорикама после 1:0 у Рилу, убеђен је и Остојић да ће Парни ваљак протутњати до 3. кола квалификација, где ће га чекати Олимпија или Малатија.

„Очекујем добру утакмицу, мислим да ћемо се показати много боље него у Велсу. Спремамо се, верујем да ће све бити потпуно другачије. Једино неће њихова игра: бункер и дуге лопте, то је све што знају, па неће моћи од тога да одступе ни у Београду“, сматра Остојић.

Његов колега у одбрани Страхиња Павловић очекује да буде „туче“ са Конахсом и у Хумској.

„То је њихов стил, покушаће тако и овде. Ми ћемо да играмо нашу игру, да завршимо посао и прођемо даље. Наравно, морамо да будемо и опрезни, иако смо велики фаворити, јер свако може да изненади“, каже Павловић.

У првој утакмици у Велсу мало је недостајало да постигне гол. Првенац у црно-белом дресу.

„Отворио ми се простор, али ме није хтео гол. Надам се да ће коначно да дође“, прижељкује Страхиња Павловић.

Четвртак вече, Хумска 1, 21.00 и Партизан на Конахс. Први пут пред Гробарима ове сезоне.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар