Тадић наредио прислушкивање?!

Замјеник градоначелника и члан Предсједништва Српске напредне странке (СНС) Горан Весић, поводом информација министра полиције о дугогодишњем прислушкивању Александра Вучића, указао је да је тачно да га је власт бившег предсједника Бориса Тадића користила као особу преко које су прислушкивали Вучића у вријеме док је био у опозицији.

Србија 30.07.2019 | 12:09
Тадић наредио прислушкивање?!
Весић у писаној изјави наводи и да је он сам за Тадићеву власт био један од главних непријатеља, чиме се, каже, данас поноси, јер је то, према његовим ријечима, најпогубнија власт у новијој историји Србије.

"Тада им је пало на памет да мене незаконито прислушкују, као и да моју комуникацију с Вучићем користе да преко мене прислушкују њега. И да тако сакрију да прислушкују опозиционог лидера и да, ако неко сазна, могу увек да кажу да су прислушкивали мене, а њега случајно јер се често чује са мном", навео је Весић.

Истиче да је истина заправо била другачија, јер је права мета је био садашњи предсједник Вучић. 

"У тој прљавој работи учествовало је много људи од којих неки данас нису живи, али налогодавац целе операције је још увек у политици. То је Борис Тадић. А, то је било време када су у име Тадића српском политиком харали Вук Јеремић и Драган Ðилас", додао је Весић.

Он је рекао и да никада није био обавијештен од БИА да је био прислушкиван, када је процес престао, иако им је то, каже, била обавеза по закону, јер је, додаје, тадашњи шеф БИА Саша Вукадиновић ту операцију водио као тајну. 

Весић је додао да га је пријатељ из БИА упозорио да га прислушкују, па и прате, одмах пошто је операција почела. 

"У читаву акцију су били укључени и неки Тадићеви полицајци из МУП-а који на срећу одавно нису у полицији", тврди Весић.

Како каже, када је Вучић побиједио на изборима, обуставили су све око прислушкивања, а покушали да униште доказе, као и да измисле разлоге због којих су њега и Владимира Ðукановића слушали. 

"Тада су измислили 'екстремизам' не би ли се оправдали. А главни разлог је била политика, односно Вучић. Тако је изгледала та Тадићева држава", рекао је Весић.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јаффа

30.07.2019 10:15

Горане Весићу, ВРАТИ ПАРЕ КОЈЕ СИ ИЗВУКАО ИЗ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ, док си био демократа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

30.07.2019 11:56

Прво је дошао у КК и задужио га до 16 милиона, па за успешно обављен задатак дошао у ФК и то са супругом и задужио преко 60 милиона. Тада је био део Тадићеве политике"Уништити Војску, СПЦ и Црвену Звезду". Када је дошао Вучић на власт тада је постао извршни део политике"Стечајног управника Србије" и његова функција у граду Београду је значила уништења неког симбола града и то је био ПКБ чијом продајом је учињен геноцид над Београдом и Србијом јер је продато најплодније земљиште уз ауто пут Београд-Нови Сад, највећа фарма музних крава, фарма свиња угашена јер Арап и свиње не иду заједно. Угашена је фирма која је хранила Београд, краткорочна последица раст цена свињског меса, а дугорочна осуђеност на храну из увоза сумњивог квалитета. Весић је несрећа која спроводи погубну политику и Тадићево и Вучићевог режима.

Name

Робин Худ

30.07.2019 10:16

Па није ли он Рудоњин "кум "...зар се нису цмакали и грлили док је био на власти, а исти је дозволио и подписао овакво стање на Косову и присуство НАТО, као и Радмановић МАП...све некако ко "случајно " они за сарадњу , а ми ко телци љубимо и штујемо "љубљене "нам вође,...а оно све недојебани и не састављени сасобом ...назови политичари!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

30.07.2019 10:18

Од куда сада да Вам је Весиц у влади који Вас је прислускивао.Одговор једноставан када је прислускивао Вас сада це да прислускује и друге на кога ви уперите прстом.Ваљда си по доласку на власт требао да се обрацунас са таквим дрзавним непријатељима а ти њих уз себе као и Додик .Сви бивси СДС-ови криминалци уз Додика и напустају СДС .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пропаст

30.07.2019 10:50

Незамисливо је за обицног цовјека колики сљам мозе бити политицар.а весиц је сто би кинолози рекли типицни представник расе.кад су комунисти послије рата ливањском пароху војиславу сесуму нудили дрзавну слузбу да скине мантију он им рекао да неце дрзави бити опортуниста али да је одабрао свестеницки позив и да то до краја зели остати,јер ако би издао цркву на прву понуду издао би и дрзаву.таквог принципа код политицара нема и весиц нема проблем да за тадица спијунира вуцица и кад вуциц додје на власт исто то ради и за њега.и ако се врати тадиц опет це се понудити и њему и тако до краја зивота

ОДГОВОРИТЕ