Tadić naredio prisluškivanje?!

Zamjenik gradonačelnika i član Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić, povodom informacija ministra policije o dugogodišnjem prisluškivanju Aleksandra Vučića, ukazao je da je tačno da ga je vlast bivšeg predsjednika Borisa Tadića koristila kao osobu preko koje su prisluškivali Vučića u vrijeme dok je bio u opoziciji.

Srbija 30.07.2019 | 12:09
Tadić naredio prisluškivanje?!
Vesić u pisanoj izjavi navodi i da je on sam za Tadićevu vlast bio jedan od glavnih neprijatelja, čime se, kaže, danas ponosi, jer je to, prema njegovim riječima, najpogubnija vlast u novijoj istoriji Srbije.

"Tada im je palo na pamet da mene nezakonito prisluškuju, kao i da moju komunikaciju s Vučićem koriste da preko mene prisluškuju njega. I da tako sakriju da prisluškuju opozicionog lidera i da, ako neko sazna, mogu uvek da kažu da su prisluškivali mene, a njega slučajno jer se često čuje sa mnom", naveo je Vesić.

Ističe da je istina zapravo bila drugačija, jer je prava meta je bio sadašnji predsjednik Vučić. 

"U toj prljavoj raboti učestvovalo je mnogo ljudi od kojih neki danas nisu živi, ali nalogodavac cele operacije je još uvek u politici. To je Boris Tadić. A, to je bilo vreme kada su u ime Tadića srpskom politikom harali Vuk Jeremić i Dragan Ðilas", dodao je Vesić.

On je rekao i da nikada nije bio obaviješten od BIA da je bio prisluškivan, kada je proces prestao, iako im je to, kaže, bila obaveza po zakonu, jer je, dodaje, tadašnji šef BIA Saša Vukadinović tu operaciju vodio kao tajnu. 

Vesić je dodao da ga je prijatelj iz BIA upozorio da ga prisluškuju, pa i prate, odmah pošto je operacija počela. 

"U čitavu akciju su bili uključeni i neki Tadićevi policajci iz MUP-a koji na sreću odavno nisu u policiji", tvrdi Vesić.

Kako kaže, kada je Vučić pobijedio na izborima, obustavili su sve oko prisluškivanja, a pokušali da unište dokaze, kao i da izmisle razloge zbog kojih su njega i Vladimira Ðukanovića slušali. 

"Tada su izmislili 'ekstremizam' ne bi li se opravdali. A glavni razlog je bila politika, odnosno Vučić. Tako je izgledala ta Tadićeva država", rekao je Vesić.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Jaffa

30.07.2019 10:15

Gorane Vesiću, VRATI PARE KOJE SI IZVUKAO IZ CRVENE ZVEZDE, dok si bio demokrata.

ODGOVORITE
Name

Da

30.07.2019 11:56

Prvo je došao u KK i zadužio ga do 16 miliona, pa za uspešno obavljen zadatak došao u FK i to sa suprugom i zadužio preko 60 miliona. Tada je bio deo Tadićeve politike"Uništiti Vojsku, SPC i Crvenu Zvezdu". Kada je došao Vučić na vlast tada je postao izvršni deo politike"Stečajnog upravnika Srbije" i njegova funkcija u gradu Beogradu je značila uništenja nekog simbola grada i to je bio PKB čijom prodajom je učinjen genocid nad Beogradom i Srbijom jer je prodato najplodnije zemljište uz auto put Beograd-Novi Sad, najveća farma muznih krava, farma svinja ugašena jer Arap i svinje ne idu zajedno. Ugašena je firma koja je hranila Beograd, kratkoročna posledica rast cena svinjskog mesa, a dugoročna osuđenost na hranu iz uvoza sumnjivog kvaliteta. Vesić je nesreća koja sprovodi pogubnu politiku i Tadićevo i Vučićevog režima.

Name

Robin Hud

30.07.2019 10:16

Pa nije li on Rudonjin "kum "...zar se nisu cmakali i grlili dok je bio na vlasti, a isti je dozvolio i podpisao ovakvo stanje na Kosovu i prisustvo NATO, kao i Radmanović MAP...sve nekako ko "slučajno " oni za saradnju , a mi ko telci ljubimo i štujemo "ljubljene "nam vođe,...a ono sve nedojebani i ne sastavljeni sasobom ...nazovi političari!

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

30.07.2019 10:18

Od kuda sada da Vam je Vesic u vladi koji Vas je prisluskivao.Odgovor jednostavan kada je prisluskivao Vas sada ce da prisluskuje i druge na koga vi uperite prstom.Valjda si po dolasku na vlast trebao da se obracunas sa takvim drzavnim neprijateljima a ti njih uz sebe kao i Dodik .Svi bivsi SDS-ovi kriminalci uz Dodika i napustaju SDS .

ODGOVORITE
Name

Propast

30.07.2019 10:50

Nezamislivo je za obicnog covjeka koliki sljam moze biti politicar.a vesic je sto bi kinolozi rekli tipicni predstavnik rase.kad su komunisti poslije rata livanjskom parohu vojislavu sesumu nudili drzavnu sluzbu da skine mantiju on im rekao da nece drzavi biti oportunista ali da je odabrao svestenicki poziv i da to do kraja zeli ostati,jer ako bi izdao crkvu na prvu ponudu izdao bi i drzavu.takvog principa kod politicara nema i vesic nema problem da za tadica spijunira vucica i kad vucic dodje na vlast isto to radi i za njega.i ako se vrati tadic opet ce se ponuditi i njemu i tako do kraja zivota

ODGOVORITE